Uppdaterad 16 oktober, 2023

Foto: Bildbyrån

Med nästan folktomma läktare spelade Sverige sitt kval mot Lettland. Ett Lettland som är rankad 93:e i världen och ett Sverige som bara ska vinna. Lettland spelade bra, men trots detta så vinner Sverige bekvämt med 4-1

Sverige styr spelet precis som förväntat. Men det var Lettland som tar ledningen i deras första anfall. En långboll skarvas vidare med nick till Sevcova som smiter in bakom försvaret och gör 1-0.

Svenskorna jobbar på och skapar chanser, men lettiskorna står upp bra och målvakten gör bra ingripanden.

Kvitteringen kommer i 32:a minuten på hörna där Sembrant nickar in bollen. Domaren blåser och det råder förvirring om målet är godkänt eller ej. Slutligen godkändes målet och det är 1-1.

Att gå till halvtidsvila med oavgjort är Lettland väldigt nöjda med. Men inte något som Sverige ska vara.

Sverige trummar på och skapar fortsatt många hörnor. Asllani slår hörnan och Ilestedt nickar in 2-1 i 50:e minuten.

Hurtig byts ut och Janogy kommer in. Hon hinner bara vara inne i några minuter innan hon ordnat en straff åt Sverige. Seger lägger en säker straff nere i vänstra hörnet. Även fast målvakten gick åt rätt håll så var den otagbar.

Asllani slår hörna där målvakten inte lyckas rensa och istället går i mål och Sverige leder nu med 4-1.

Lettland stod emot mycket längre och bättre än förväntat, de har gjort en bra match. Sverige har radat upp chanser, det borde ha blivit mer än 4-1, men det är första matchen i EM-kvalet och vi har nu tre poäng med oss.