Expekt

Foto: Bildbyrån

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson har kallat in Lotta Ökvist till Algarve Cup. Ökvist ersätter Linda Sembrant som står över turneringen på grund av att Sembrant är bosatt i norra Italien där coronaviruset har fått stor spridning.

Det finns ingen misstanke om att Sembrant har drabbats av coronaviruset men landslagsledningen har valt att ta det säkra i fallet Sembrant och låter henne vara kvar och träna med klubblaget Juventus.

Som ersättare har man valt att kalla in Manchester Uniteds vänsterback Lotta Ökvist. Ökvist som lämnade spel i Elitettan och Hammarby under förra sommaren har där med chansen att få göra sina första A-landskamper under Algarve Cup. Ökvist är en teknisk vänsterback med bra blick för spelet.

Även Kopparbergs/Göteborg spelarna Elin Rubensson och Julia Zigiotti Olme har tvingats lämna återbud till årets turneringen. Dessa ersätts av Filippa Angeldal och Julia Karlernäs.

Filippa Angeldal var med under Algarvelägret 2018, där gjorde hon landslagsdebut när hon hoppade in i Sveriges 1-1 match mot Sydkorea. Tre dagar efter landslagsdebuten gjorde Angeldal sitt hittills enda landslagsmål när hon i matchen mot Ryssland gav Sverige ledningen med 1-0.

Julia Karlernäs som till vardags spelar fotboll i Piteå IF gjorde sin landslagsdebut i VM-kvalmatchen mot Ukraina under 2018. Totalt har Karlernäs spelat fyra A-landskamper.

Sveriges första match i Algarve Cup spelas på onsdag mot Tyskland klockan 17.30

Målvakter

Hedvig Lindahl
Jennifer Falk
Zecira Musovic

Backar

Jonna Andersson
Nathalie Björn
Magdalena Eriksson
Hanna Glas
Amanda Ilestedt
Emma Kullberg
Jessica Samuelsson
Lotta Ökvist

Mittfält/forwards

Kosovare Asllani
Hanna Bennison
Stina Blackstenius
Rebecka Blomqvist
Lina Hurtig
Sofia Jakobsson
Madelen Janogy
Loreta Kullashi
Mimmi Larsson
Fridolina Rolfö
Caroline Seger
Filippa Angeldal
Julia Karlernäs

 

Uppdaterad 2 mars, 2020