Unibet

Uppdaterad 7 november, 2019

Foto: Bildbyrån

Världsmästarna USA får besök av bronsmedaljörerna Sverige för en träningslandskamp. Sverige har valt att spela mot USA då de inte har någon match i denna omgång av EM-kvalet.

– Möjligheten att få mäta oss mot världsmästarna är givetvis bland det mest inspirerande som finns, säger förbundskapten Peter Gerhardsson på Svenskfotboll.se.

Sverige får dock klara sig utan Caroline Seger och Linda Sembrandt och inga ersättare kallas in.

– Det hade givetvis varit en bra utmaning att få vara med och avsluta året med att mäta sig med USA. Men Peter och jag landade i att det bästa för stunden är att jag stannar hemma från lägret för att på hemmaplan fortsätta stärka kroppen inför nästa säsong, kommentarer Caroline Seger på Svenskfotboll.se.

– Linda fick en kontusion mot vaden i dagens match med Juventus. Med så kort tid kvar till avresan väljer vi i samråd med Juventus medicinska team att låta Linda stå över samlingen i USA, meddelar landslagsläkare Houman Ebrahimi.

In i truppen kommer lite nya namn jämfört med de senaste samlingarna. Jessica Samuelsson återfinns i truppen likt Pauline Hammarlund som nu åter är tillbaka efter skada. Även Hanna Bennison och Michelle De Jongh tar plats i A-landslaget.

– Hanna har under året i Rosengård, U23- och F18-landslaget visat att hon har en väldigt hög högstanivå. Kommer man med som 17-åring i ett A-landslag är man naturligtvis väldigt intressant – både nu men också givetvis framöver. En oerhört spännande spelare berättar Gerhardsson.

Matchen spelas inatt (8/11) kl 01.30 och sänds på Cmore Fotboll.

Artikeln är skriven av:

Anders Granström – Ansvarig utgivare & Sportjournalist
anders@em-fotboll.se
073-9917157

>> Läs mer om mig här