Sverige tappar en av sina största stjärnor inför avslutningen av Nations League. Alexander Isak missar mötena med Serbien och Slovenien på grund av en skadekänning och lämnar truppen omedelbart.

Alexander Isak missade onsdagens träning på grund av en känning men förväntades vara tillbaka i spel under slutet av veckan. Men efter en ytterligare undersökning av stjärnanfallaren så upptäckte det medicinska teamet i landslaget att Newcastle-stjärnan inte kommer kunna spela mot varken Serbien (på lördag) eller Slovenien (tisdagen därpå). Vilket innebär att Alexander Isak lämnar landslaget med omedelbar verkan och återansluter till klubblaget Newcastle.

– Det känns väldigt tråkigt att behöva lämna laget. Jag hade längtat efter att spela i den blågula tröjan igen. Jag önskar killarna stort lycka till på lördag och tisdag, säger Alexander Isak till förbundets hemsida.

Sverige kommer i nuläget inte kalla in någon ersättare. I truppen finns redan Robin Quaison, Viktor Gyökeres, Mikael Ishak och Viktor Claesson som alla kan spela som anfallare på Isaks position. Men förbundskapten Janne Andersson sörjer naturligtvis tappet av en av sina största stjärnor.

– Det är såklart tråkigt främst för Alex men också för oss som lag. Men efter att ha pratat med både vårt medicinska team och Alex så är det rätt beslut att han lämnar. Jag hoppas att han är tillbaka så snart som möjligt. I dagsläget kommer vi inte ta ut någon ny spelare. Nu är det fullt fokus på förberedelserna mot Serbien på lördag, säger förbundskaptenen till förbundets hemsida.

Sverige möter Serbien borta på lördag 20:45, en match som sänds på Viaplay och i TV6. Sedan väntar Slovenien på Friends Arena den 27 september. Blågult spelar för att hålla sig kvar i Nations Leagues B-division.

Uppdaterad 22 september, 2022


Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play