Expekt

Svenske förbundskaptenen Peter Gerhardsson kommer sitta vid rodret fram till EM 2025. Detta står klart efter att 63-åringen förlängt sitt kontrakt med Svenska Fotbollförbundet (SvFF).

I april månad kommer besked om EM 2025 kommer att spelas på nordisk- och svensk mark eller ej. Men redan nu i kan ett glädjebesked konstateras. Damlandslagets förbundskapten Peter Gerhardsson kommer att leda Sverige i ytterligare två år. Gerhardssons kontrakt med förbundet skulle gå ut efter VM i Australien och Nya Zeeland i sommar men är nu alltså förlängt till och med EM 2025.

– Vi på Svenska Fotbollförbundet är väldigt nöjda med Peter Gerhardssons förlängning som förbundskapten. Peter och hans stab har under många år arbetat med laget på ett imponerande sätt, stått för ett bra ledarskap och fortsatt nå fina resultat i de stora mästerskapen. Därför känns det oerhört bra att vi nu kan förlänga samarbetet i ytterligare två år och säkra upp kontinuitet i det välfungerande ledarskap och arbetssätt som finns kring damlandslaget, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand till förbundets hemsida.

Peter Gerhardsson har varit svensk förbundskapten sedan 2017 och går in på sitt sjätte år med ansvaret. Sedan hans tillträde har Sverige vunnit VM-brons, OS-silver och tagit sig till EM-semifinal förra sommaren. Detta med sikte på fler framgångar framöver.

Uppdaterad 10 februari, 2023