Expekt

Peter Gerhardsson valde fyra målvakter till Sveriges EM-kvaltrupp till julisamlingen. Nu har han valt ut sina tre burväktare, där Tove Enblom inte ansluter till truppen.

Sverige spelar EM-kval mot Frankrike och England i juli och imorgon samlas landslaget inför samlingen, där man möter Frankrike den 12 juli samt England den 16 juli för att avsluta EM-kvalet och förhoppningsvis ta sig till damernas fotbolls-EM 2025 i Schweiz.

När Peter Gerhardsson tog ut kvaltruppen mot Frankrike och England så valde han fyra målvakter. Zecira Musovic, Jennifer Falk, Emma Holmgren och Tove Enblom togs ut för att alla skulle kunna vara tillgängliga så här mitt i sommaren, om något skulle hända.

– Vi väljer också att ta ut fyra målvakter, i det fall någon målvakt skulle bli otillgänglig för samlingen är det viktigt att vi har tre som är redo att kliva in och prestera direkt när vi samlas. Om alla fyra kallade målvakter är redo för lägret kommer vi plocka bort en ur truppen inför det att vi samlas, sade Gerhardsson vid truppsläppet.

Nu har dock kvartetten skalats ned. Peter Gerhardsson och hans ledarstab har valt ut Zecira Musovic, Jennifer Falk och Emma Holmgren till juli-truppen vilket innebär att Tove Enblom (Vålerengen) inte finns med i den sista EM-kvaltruppen för den här gången.

Uppdaterad 8 juli, 2024