Expekt

Foto: Bildbyrån

Årets sista EM-kvalomgång på damsidan är nu avklarad och trots att Sverige inte spelade några matcher, leder man fortfarande sin grupp. I mars börjar nästa omgång med matcher och vi har därför tittat på hur de olika lagen avslutat 2019, samt hur deras chanser ser ut inför de kommande mötena. 

Sverige avslutar 2019 som gruppetta med full pott efter sina tre spelade matcher. Det enda som skiljer laget ifrån tvåan Island är antalet gjorda mål, där Sverige har ett försprång på fem fullträffar. Ungern och Slovakien har båda plockat poäng under den gångna veckan och ligger båda på fyra poäng framför hittills nollade Lettland.

Nästa motstånd för Sverige blir Ungern, som bara ett par dagar tidigare tar sig an det isländska laget. Här har man möjligheten till viktiga poäng, samtidigt som en förlust skulle innebära att laget nedanför kommer ikapp. Samtidigt kan Island dra ifrån ytterligare, då de även möter Slovakien vid nästa samling.

Läget i de övriga grupperna

I de andra kvalgrupperna har det spelats fler matcher än i Sveriges match och ett lag som verkligen skördat framgångar är Nederländerna. Laget tog sex poäng under veckans matcher mot Turkiet och Slovenien och har hela tolv poäng mer än de tre efterföljande lagen i gruppen. Men fyra möten kvar att spela och detta stora försprång kan laget redan nu börja blicka mot spel i EM om två år. Även Italien i grupp B har samlat ihop 18 poäng, men har endast tre poäng mer än grupptvåan Danmark.

>> Här hittar du alla kvalgrupperna till EM 2021

Uppdaterad 16 oktober, 2023