Expekt

Uppdaterad 21 oktober, 2021

Det svenska F18-landslaget besegrade Belgien i den första av två matcher. Rosa Kafaji, Alice Bergström, Ellen Wangerheim och Matilda Vinberg blev svenska målskyttar i 4-1 segern.

Sveriges F18-landslag befinner sig just nu i Belgien för dubbla träningslandskamper mot just den belgiska motsvarigheten. Där blev det en härlig start på träningsmatchandet för det svenska laget.

Belgien besegrades med hela 4-1 efter att Sverige gjorde en bra match över 90 minuter. Efter drygt 20 minuter in i matchen så tog Sverige ledningen genom AIK-stjärnan Rosa Kafaji. I en läcker förstatouch tog Kafaji med sig bollen på vänsterkanten och petade dit 1-0 för Blågult.

Bara minuter senare så utökade Sverige sin ledning. Alice Bergström, till vardags i Älvsjö AIK, fick foten sist på bollen efter en tilltrasslad fast situation och gav Sverige 2-0. Belgien hann sedan reducera till 2-1 innan halvtid, efter en distansskott.

I den andra halvleken så dominerade Sverige desto mer. Man skapade flertalet chanser mot det belgiska målet och var kreativa i sitt stora bollinnehav. Men det dröjde länge innan det definitiva avgörandet kom. Lagkaptenen för Sverige tillika Hammarbyspelaren Matilda Vinberg satte dit en fin frispark med tre minuter kvar av ordinarie matchtid. Frisparken tog i den belgiska muren och ställde målvakten och gav Sverige 3-1.

Det blev dubbelt Hammarby på slutet. Ellen Wangerheim satte 4-1 efter att Sverige vann bollen högt upp i banan för att sedan kunna servera Wangerheim som i sin tur rullade in den definitiva spiken i kistan för svensk del.

Förbundskaptenen Caroline Sjöblom var mycket nöjd med de svenska tjejernas insats, inte minst med den andra halvleken.

– I andra halvlek spelar vi stundtals helt fantastisk fotboll. Avbytarna kommer in helt rätt i spelet och vi håller vårat tryck uppe genom hela matchen. Vi känner också att vi är starkare och orkar mer i slutet än Belgien. Matilda (Vinberg) skickar in en underbar frispark också, så vi är nöjda med det mesta idag, säger hon till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Seger med 4-1 i den första av två landskamper mot Belgien alltså. Länderna möts ännu en gång innan Sverige lämnar Tubize. Fredagen den 22 oktober spelar lagen ännu en gång mot varandra, med avspark 18:00.

Så startade Sverige:

Elin Svahn

Hanna Wijk, Lisa Löwing, Elma Junttila Nelhage, Linnea Folkow (ut 71′)

Emilia Pelgander (ut 58′), Elin Sjöström (ut 58′)

Matilda Vinberg (K), Rosa Kafaji (ut 56′), Alice Bergström

Svea Rehnberg (ut 78′)

Inhoppare:

Nesrin Akgün (56′), Johanna Svedberg (58′), Emilia Bengtsson (58′), Evelina Duljan (71′), Ellen Wangerheim (78′)

Oanvända avbytare:

Serina Iddrisu Backmark (mv)
Elvira Björklund (mv)
Athinna Persson Lundgren
Sofia Reidy
Monica Jusu Bah
Anna Sandberg
Sara Eriksson


Grekland - Frankrike
Gibraltar - Nederländerna