Expekt

Oscar Hiljemark tvingas avsluta sin spelarkarriär. Den centrala mittfältaren har alldeles för stora smärtor efter en tidigare skada, och kan inte vara aktiv spelare längre. 28-åringen blir nu assisterande tränare i danska Ålborg, den klubb han tillhört den senaste tiden.

När Sverige skrällde i U21-EM och vann guldet 2015 var Oscar Hiljemark en av de absoluta nyckelspelarna och dessutom lagkapten i det unga succélandslaget.

Året efter var Hiljemark en del av Erik Hamréns trupp till EM 2016, som avslutade i ett fiasko för svensk del. Fem år senare får den 28-årige mittfältaren från Gislaved lägga fotbollsskorna på hyllan.

Oscar Hiljemark har sedan oktober 2020 tillhört den danska klubben Ålborg. Men i november åkte svensken på en skada och har inte kunnat återhämtat sig sedan dess. På klubbens hemsida meddelar nu Hiljemark att spelarkarriären är över. Smärtorna har varit för ihärdiga och ständiga för svensken och det hindrar honom från spel.

Oscar Hiljemark kommer nu istället att bli en del av ledarstaben i Ålborg, som assisterande tränare. Hiljemark hann endast spela sex matcher för den danska klubben.

Oscar Hiljemark har spelat 28 A-landskamper för Sverige och var en del av VM-truppen 2018, som tog sig till kvartsfinal. Karriären startade i Gislaved IS via IF Elfsborg i Sverige innan karriären fortsatte ute i Europa. Första stoppet blev storklubben PSV Eindhoven innan Hiljemark gjorde flera säsonger i Italien för Palermo och Genoa. Han har även haft två lånesejourer i Panathinaikos och Dynamo Moskva innan han alltså avslutade spelarkarriären i Ålborg.

Uppdaterad 16 juni, 2021