MATCH: Kroatien – Sverige

 SPELTIPS: X2

 SPELSTOPP: 18:00

 UNITS: 2/5

 SPELBOLAG: William Hill

Odds:

1.95
William Hill

Nations League är tillbaka med tredje omgången och för Sverige väntar bortamöte mot Kroatien. Det är två lag som har båda har två förluster i bagaget under Nations League och poängen i detta mötet är viktigt för att inte hamna sist i gruppen och behöva lämna division A gruppspelet. 

Kroatien är enligt oddsen stora favoriter att vinna den här matchen, lite väl stora favoriter tycker jag. Absolut Kroatien är ett bra lag men inte alls på samma nivå som laget var på när de tog sig till finalen i VM 2018. De senaste matcherna Kroatien har spelat har spelet inte alls varit något skrämmande och i träningsmatchen senast mot Schweiz där man tillslut vann med 2-1 så var det Schweiz som hade spelet och skapade de farligaste chanserna.

Mot Portugal i den första Nations League matchen blev Kroatien helt utspelade och liknande scenario skedde mot Frankrike när laget även föll där. Kroatien på bortaplan kommer inte bli en lätt match för Sverige men att Sverige ska klara av minst ett kryss ser jag inte alls som en omöjlighet.

Sverige har ett spännande lag där blandningen av rutinerade spelare och unga talangfulla gör en bra mix. Sverige visade även i senaste träningsmatchen att bredden finns i landslaget där spelare som är precis utanför startelvan är kapabla att göra bra insatser mot bra nationer.

Sverige har även fått tillbaka Viktor Claesson som är ett tillskott i offensiven och ger det svenska spelet en extra krydda till redan spelskickliga spelare som Quaison, Forsberg, Isak, Olsson och Kulusevski.

Kulusevski som missade matchen mot Ryssland på grund av karantän kommer vara tillgänglig till Kroatien matchen och det är ett lyxproblem som Janne Andersson har att ta ut sin startelva med så många bra offensiva spelare i truppen.

Nej jag tycker helt enkelt att Sveriges lag är tillräckligt bra för att kunna skaka Kroatien och när man får 1.95 på att Sverige minst klarar ett X så är det ett spel som jag tycker är väldigt intressant.

Speltips: X2 i matchen

Jag väljer att spela på X2 i matchen för att:

  • Kroatien har inte imponerat i sina senaste matcher

  • Sverige har något spännande på gång med alla unga som kommit upp i landslaget

  • Sverige har varit starka på bortaplan två förluster senaste tio bortamatcherna har det blivit för det svenska landslaget

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här

Uppdaterad 9 oktober, 2020