Uppdaterad 13 oktober, 2020

 MATCH: Portugal – Sverige

 SPELTIPS: Portugal över 6.5 skott på mål

 SPELSTOPP: 20:45

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: William Hill

Odds   

2.00
William Hill
SPELA HÄR!

Sverige ska återigen kliva ut på planen i Nations League. Gruppspelet i A divisionen har varit en tuff uppgift för det svenska landslaget och gruppspelet har inletts med tre förluster. Nu väntar ytterligare ett tufft möte när Sverige ska ta sig an Portugal på bortaplan, ett Portugal som vann på Friends Arena i september med 2-0. 

Portugal på bortaplan är en riktigt tuff nöt för Sverige att knäcka, det är ett Portugal som har stjärnspelare på varje position och som tagit stora kliv senaste åren med både EM-titel och segrare i Nations League senast. Portugal har en perfekt mix mellan äldre rutinerade spelare och yngre talanger som tagit europa med storm och nu spelar i storklubbar runt om i Europa. Nu ser det dock ut som att lagets stora stjärna Cristiano Ronaldo missar matchen då han testats positivt för covid-19.

Sverige är en riktig favoritmotståndare för Cristiano Ronaldo då han gjort hela sju mål på de fyra matcherna som lagen har mötts sedan 2013. Riktigt imponerade siffror och en tråkig statistik för det svenska landslaget. Så att han missar matchen är självklart ett stort plus för Sverige.

När Sverige senast mötte Portugal i hemmamatchen på Friends Arena så blev Sverige hårt tillbakapressade av ett offensivt starkt Portugal, Sverige fick jaga mycket boll och slå på kontringar. Jag tror matchbilden kommer vara liknande nu när lagen möts i Lissabon.

Portugal är ett offensivt lag som gärna går på avslut och där självklart mycket handlar om just Ronaldo. Men även utan honom så är det en ruskigt stark offensiv spets som Portugal har när man kan mönstra spelare som Joao Felix, Diego Jota, Bernardo Silva, Bruno Fernandes med mera. Spelare som till vardags spelar i de största klubbarna i Europa.

På hemmaplan är Portugal även riktigt stabila och Sveriges backlinje kommer få en tuff uppgift att lösa för att målnollan ska hållas intakt för det kommer vara hårdpress på försvaret och ser man tillbaka till Portugals tidigare matcher så kan vi räkna med att Robin Olsen i målet kommer att få svettas.

I mötet på Friends Arena avlossades det totalt 16 skott varav 8 av dessa träffade målet, jag tror det kommer vara liknande siffror om inte än mer press på det svenska försvaret.

I hemmamatchen mot Kroatien som Cristiano Ronaldo även missade på grund av en skada så avlossades det 11 skott på mål från Portugals sida, så även utan storstjärnan är det ett klasslag rakt igenom som kommer även utan Ronaldo skapa stor oreda i det svenska försvaret. Detta gör att spelet; Portugal skjuter över 6.5 skott på mål känns hyperintressant.

Speltips: Portugal skjuter över 6.5 skott på mål

Jag väljer att spela att Portugal skjuter över 6.5 skott på mål för att:

  • Portugal har skjutit över 6.5 skott på mål i fyra av sina fem senaste hemmamatcher

  • När lagen möttes på Friends Arena i september sköt Portugal 8 skott på mål

  • Portugal har en ruskigt vass offensiv med Cristiano Ronaldo i spetsen

Spela att Portugal skjuter över 6.5 skott på mål hos William Hill

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här