MATCH: Danmark – Sverige

 SPELTIPS: Sverige vinner

 SPELSTOPP: 11/11 19:30

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Betsson

Odds:

2.65
Betsson

Det svenska landslaget ska spela en träningsmatch mot våra grannar över sundet. Danmark väntar i Köpenhamn för Sverige och det är två landslag med många manfall som kommer ställas mot varandra. 

Båda lagen saknar flera spelare till denna match efter att reserestriktionerna i Storbritannien blivit hårdare. För svenska landslaget betyder det att Sverige får klara sig utan Victor Nilsson-Lindelöf, Robin Olsen, Ken Sema, Emil Kraft och Filip Helander. Men för det danska landslaget ställer restriktionerna till det ännu mer då sju spelare som vanligtvis är ordinarie i det danska landslaget saknas till den här träningsmatchen.

Noterbart är även att Janne Andersson inte kommer att leda det svenska landslaget i den här matchen då han sitter hemma i karantän efter att en familjemedlem testats positivt för covid-19.

Men även Danmark har drabbats hårt av covid-19 detta efter att anfallaren Robert Skov testats positivt för covid-19 under landslagssamlingen. Detta medförde att flera spelare och ledare nu är satta i karantän och det danska laget kommer att ledas av anfallstränaren Ebbe Sand, målvaktstränaren Lars Högh och analytikern Mounir Akhiat.

Det är med andra ord två landslag som saknar flera viktiga spelare som kommer till start men där Sverige tycker jag ska vara favoriter. Sverige har snäppet vassare lag än vårt grannland och matcherna i Nations League mot kvalificerat motstånd har visat prov på att Sverige är på rätt väg även om det blivit idel förluster.

Danmark spelar även de i en tuff grupp i Nations League och man tog faktiskt senast mot England en imponerade seger med 1-0 på Wembley även om England spelade med en man mindre på plan stora delar av matchen.

Men tillskillnad från matchen mot England där Danmark ställde upp sitt absolut bästa lag så kommer man inte på långa vägar kunna matcha en lika bra elva mot Sverige efter alla återbud och nu även stor ovisshet kring en drös med spelare som är satta i karantän.

Det är ingen optimal uppladdning för något av lagen men om inte spelarna som är satta i karantän heller kommer att kunna delta i matchen mot Sverige så är det totalt 15 spelare som skulle ha varit tillgängliga som inte finns med i den danska truppen mot Sverige, detta gör att jag helt enkelt väljer att lita på att Sverige löser en seger i den här matchen då man kommer kunna matcha en mycket bättre startelva än Danmark.

Speltips: Sverige vinner

Jag väljer att spela på Sverige som vinnare för att:

  • Danmark saknar sju spelare som skulle ha varit med i truppen

  • Sverige har spelat bra senaste matcherna utan att lyckas vinna. Dags för seger!

  • Sverige har de senaste gångerna mot Danmark varit det bättre laget!

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här

Uppdaterad 10 november, 2020