Uppdaterad 13 november, 2020

 MATCH: Sverige – Kroatien

 SPELTIPS: Sverige vinner matchen

 SPELSTOPP: 14/11 20:45

 UNITS: 2/5

 SPELBOLAG: 888sport

Odds:

2.80
888
SPELA HÄR!

Nations League går in i sitt slutskede och Sverige har efter fyra raka förluster nu kniven mot strupen inför mötet mot Kroatien. Ska Sverige ha någon chans att klara sig kvar i A-divisionen så krävs det svensk seger. Något som jag tror att det svenska landslaget faktiskt kommer klara av!

När lagen senast möttes för en månad sedan på kroatiskt mark gjorde det svenska landslaget en stabil insats och många var överens efteråt att Sverige förtjänade minst en poäng i den matchen.

Nu är det lite andra förutsättningar när Kroatien kommer till ett kallt Friends Arena. Kroatien är inte alls lika bekväma att spela på bortaplan som hemma i Kroatien vilket även statistiken visar. Endast 2 segrar på de 10 senaste matcherna på bortaplan har det blivit för Kroatien.

Så ska Sverige ha någon chans att klara sig kvar i A-divisionen och sätta press på Kroatien inför sista omgången så är det ett ypperligt tillfälle nu. Sverige kommer senast från en riktigt blek insats mot Danmark där ett reservbetonat Sverige inte alls fick till de och jag räknar inte med att någon av de som fick visa upp sig kommer att få chansen mot Kroatien.

Men där jag tycker att Sverige hela tiden tar steg i rätt riktning vad gäller utveckligen av sitt spel och generationsväxlingen så går Kroatien åt andra håller. Sedan VM silvret 2018 har landslaget dalat neråt och man inte är alls lika starka som man var för två år sedan.

Det som varit Sveriges problem den senaste tiden har varit målskyttet framåt, lyckas bara Sverige förvalta sina chanser på ett bättre sätt än de senaste matcherna så finns det goda möjligheter att Sverige plockar med sig alla tre poängen från Friends Arena.

Speltips: Sverige vinner matchen

Jag väljer att spela på Sverige som vinnare för att:

  • Sverige måste vinna för att ha chansen att vara kvar i Nations League A

  • Sverige gjorde en fin insats på bortaplan mot Kroatien, räckte inte hela vägen då, dags för revansch!

  • Kroatien har varit svaga på bortaplan senaste tiden

Spela Sverige som vinnare hos 888sport

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här