MATCH: Sverige – Portugal

 SPELTIPS: Portugal vinner

 SPELSTOPP: 20:45 8/9

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: William Hill

Odds:

1.80
William Hill

Sverige förlorade premiärmatchen av Nations League efter en fin insats mot Frankrike där Sverige faktiskt var värda poäng i den matchen. Men en individuellt skicklig prestation av Mbappe gjorde att Sverige fick lämna Friends Arena utan poäng. I den andra matchen tar Sverige emot Portugal. Ett Portugal som fullständigt körde över Kroatien i den första matchen, detta trots att storstjärnan Cristiano Ronaldo satt på bänken. 

Det är med andra ord ytterligare en tuff uppgick som väntar för Sverige under tisdagskvällen. Hemmaplanen kommer såklart vara till Sveriges fördel. Ser man även till den första matchen mot Frankrike så visade Sverige upp ett stabilt kollektiv under stora delar av matchen. Det som dock saknades var det där lilla extra och framåt för att kunna skapa ännu mer oreda i Frankrikes försvar.

En sådan spelare som skulle kunna vara en sådan kreatörer framåt är Dejan Kulusevski som fick komma in sista 20 minuterna men som många anser borde fått starta matchen. Det återstår att se hur Janne formerar sin formation till matchen mot Portugal och om Kulusevski får chansen får start.

Nu till den andra matchen så möter man alltså Portugal som i sin första match totalt körde över Kroatien i sin match. I en match där Portugal mötte silvermedaljörerna från VM-2018 så var det ändå kolossal klasskillnad mellan lagen. 4-1 slutade matchen till Portugal och då ska det även tilläggas att laget producerade 26 chanser framåt och hade utöver sina 4 mål även tre skott i målramen. Kroatien och sin sida hade endast två skott framåt och var stora delar av matchen helt tillbakapressade.

Så insatsen Portugal visade upp fast att Cristiano Ronaldo inte fanns med på planen bådar inte gott för Sverige. Offensivt var det fyra olika målskyttar och kreativiteten flödade från portugisernas håll.

Detta gör att trots att man vill tippa med hjärtat på att Sverige ska vinna så måste jag gå emot hjärtat och spela med hjärnan. Den här matchen kommer Portugal att vinna. Den nya generationen i Portugal har visat att man är mer än redo att ta över och utveckla Portugal till en riktig stornation inom fotbollen och jag tror Portugal kommer vara numret förstora för Sverige i den här matchen.

Speltips: Portugal vinner

Jag väljer att spela på Portugal som vinnare för att:

  • Portugal såg ruskigt stabila ut i matchen mot Kroatien

  • Sveriges defensiv kommer få det jobbigt mot Portugals offensiva kvaliteter

  • Sverige har historiskt sett alltid svårt mot Portugal

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här

Uppdaterad 8 september, 2020