Unibet

Uppdaterad 11 mars, 2020

Foto: Bildbyrån

Sverige vann avslutningsmatchen i Algarve Cup med 2-0. Svenska målskyttar blev Sofia Jakobsson och Fridolina Rolfö.

Sverige tog direkt tag i spelet i den avslutade matchen i Algarve Cup. Redan efter fem minuter var Sverige nära att ta ledningen när Kosovara Asllani kom runt på högerkanten och hittade Fridolina Rolfö, Rolfö nickade bollen ner mot första stolpen men Portugals målvakt Ines Pereira gjorde en fin räddning. Nästa gång Pereira fick visa upp sig var när Sofia Jakobsson drev in med bollen från högerkanten och avlossade ett hårt skott med vänstern, även denna gången kunde Pereira tippa bollen till en resultatlös svensk hörna.

Sverige fortsatte att skapa lägen med det tog till den första övertidsminuten av första halvlek innan Sverige kunde ta ledningen i matchen. Fridolina Rolfö hittade Sofia Jakobsson som hade stor yta på högerkanten, Jakobsson drev in bollen i straffområdet och kunde med vänsterfoten göra Sveriges första mål i matchen.

Tidigt i andra halvlek fick vi se ett kalasmål av Sverige. Vänsterbacken Jonna Andersson slog ett inlägg som nickades ut från straffområdet, där dök Fridolina Rolfö upp och avlossade den stora högerkanon som gick spikrakt upp i krysset.

En bit in i den andra halvleken borde sedan Rebecka Blomqvist utökat Sveriges ledning men Blomqvist fick alldeles för mycket fot under bollen och sköt över från fyra meter.

Sveriges 2-0 seger mot Portugal var precis det landslaget behövde för att skaffa sig självförtroende inför kommande EM-kvalsamling. Nästa EM-kvalmatch för Sveriges del spelas den 14 april mot Ungern på Gamla Ullevi. Till denna match kommer Sverige att ladda upp lite annorlunda. Istället för att bedriva uppladdningen i Sverige så kommer man den 6 april åka ner till Marbella för uppladdning.

Så här beskriver Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson segern mot Portugal till fotbollsförbundetshemsida.

– Vi hade kanske inte förväntat oss att de skulle försvara så lågt och det är klart att det gav en del frustration både vid sidan av och på planen. Men vi bearbetade dem, vi jobbade på och till slut kom det. Det är oerhört jobbigt att försvara sig så som de fick göra. Första målet var viktigt och vi kunde ha fått det tidigare.


Italien - Sverige