Foto: Bildbyrån

FIFA presenterar idag årets första ranking av herrarnas landslag. Trots ett oavgjort möte med Island samt en förlust mot Finland under januariturnén står Sverige stadigt på världsrankingens fjortondeplats.

De europeiska länderna står över lag relativt stadigt i uppdateringen och mycket av det beror på att det inte spelats speciellt många matcher under perioden. De förflyttningar som gjorts har främst skett utifrån matcher i andra delar av världen, där flera asiatiska lag lyckats klättra efter det regionala mästerskapet som avrundades i förra veckan. Bland de stora klättrarna finns Japan och VM-värden Qatar som numera rankas som lag 27 och 55 i världen.

Ser man enbart till lagen i Europa har Kazakstan gjort det största klivet genom att ta sig från en 119:e plats till en 117:e. Samtidigt gör Makedonien det största tappet genom att gå från plats 68 till 71. Nästa uppdatering av världsrankingen beräknas att ske den 4 april och innan dess har Sverige hunnit spela sina två inledande EM-kvalmöten.

Uppdaterad 16 oktober, 2023