Sverige tappar på världsrankingen

//Sverige tappar på världsrankingen

Sverige tappar på världsrankingen

Fifa har kontinuerligt sedan 1992 fört statistik för världens fotbollslandslag. Med hjälp av denna information har man skapat ett rankingsystem som ger en indikation om hur bra ett lag är, samt om de har gjort bra ifrån sig under den senaste tiden eller ej. Med jämna mellanrum uppdateras denna lista och den senaste skedde härom dagen.

Det svenska landslaget rasade hela sju placeringar vid uppdateringen hamnade då på en 32:a plats jämt emot en tidigare 25:e placering. Några av de lag som passerar och klättrar på listan är Panama, Slovenien och Rumänien. Som bäst har Sverige rankat 2:a på listan, vilket var i november 1994.

Här ser du hur top-10 ser ut på listan efter de senaste uppdateringarna (med tidigare placering inom parentes):
1. Spanien (1)
2. Tyskland (2)
3. Brasilien (4)
4. Portugal (3)
5. Argentina (7)
6. Schweiz (8)
7. Uruguay (6)
8. Colombia (5)
9. Italien (8)
10. England (11)

Som ni kan se så ligger Spanien som regerande Europa- och världsmästare kvar i topp, men lag som Brasilien och Argentina börjar klättra uppåt. Kanske kan dessa klättringar visas tydligt under VM som drar igång om bara ett par dagar, där flera av de topplacerade lagen redan är favorittippade.

Av |2014-06-06T10:33:11+00:006 juni, 2014|Landslag|0 Comments

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Genom att du fortsätter att använda denna sajt så godkänner du användningen av Cookies. Mer info

Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik. Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med.

Stäng