EM-genrepet för Sverige blir mot Brasilien den 28 juni på Friends Arena. Det meddelar Svenska Fotbollförbundet på sin hemsida.

I sommar väntar ett häftigt mästerskap när Sverige går in bland favoriterna till att vinna EM i England. Mästerskapet spelas 6-31 juli runt om i England och Sveriges premiär mot Nederländerna infaller den 9 juli.

Inför mästerskapet så ska Sverige ladda upp och nu meddelar Svenska Fotbollförbundet vilka som blir Sveriges motstånd i genrepet. Den 28 juni så kommer Sverige att ställas mot Brasilien på Friends Arena med avspark 18:30. Brasilien, med Pia Sundhage som förbundskapten, blir alltså Sveriges sista motståndare inför det stora Europamästerskapet.

– Först och främst väldigt skönt att planeringen inför EM nu är helt färdig och den är vi nöjda med. Vi kommer få en bra genomkörare mot ett starkt Brasilien i EM-genrepet inför avresan till England – och det känns samtidigt roligt att vi får spela inför publik på Friends Arena igen. Jag är säker på att det kommer bli en riktigt bra och intressant match som utspelar sig på kvällen den 28 juni, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till förbundets hemsida.

Inför mötet i Solna så kommer Sverige att ladda upp i Båstad från och med 20 juni. Förberedelserna toppas alltså med träningslandskampen innan det bär av mot England och Sveriges EM-bas Carden Park.

Sveriges EM-genrep

Biljetterna släpps till allmänheten den 28 april klockan 12.00 och till Supporterklubbens medlemmar den 26 april.

28 juni:
Sverige – Brasilien, Friends Arena
18:30

Uppdaterad 8 april, 2022