Expekt

Uppdaterad 15 mars, 2023

Herrlandslaget har fått sitt spelschema i EM-kvalet 2023. Blågult inleder mot Belgien på Friends Arena den 24 mars för att sedan möta Azerbajdzjan på hemmaplan i nästa omgång.

Igår (söndag) lottades EM-kvalet för herrar, där Sverige lottades in i Grupp F tillsammans med Belgien, Österrike, Azerbajdzjan och Estland. Under måndagsförmiddagen kom också spelschemat för Sverige, i ett pressmeddelande från UEFA.

Sverige inleder kvalspelet mot tuffast möjliga motstånd i form av Belgien den 24 mars. Matchen spelas på svensk hemmaplan på nationalarenan Friends Arena. Nästa match för Sverige blir mot Azerbajdzjan den 27 mars, även det på hemmaplan.

Sveriges första bortamatch spelas i juni mot Österrike. I september väntar sedan Estland på bortaplan innan gruppen vänder. Blågult kan ha fördel i att få möta de tippade bottennationerna under den sista samlingen. I november möter man först Azerbajdzjan på bortaplan och sedermera Estland hemma för att avsluta kvalspelet. Med en bra plattform att stå på kan ett svenskt EM-avancemang säkras hemma på Friends Arena.

Under de månader (juni och oktober) där Sverige endast har en EM-kvalmatch så lär landslaget anordna träningslandskamper.

Hela spelschemat

Matcherna är angivna i svensk tid.

24 mars kl 20:45: Sverige-Belgien

27 mars kl 20:45: Sverige-Azerbajdzjan

20 juni kl 20:45: Österrike-Sverige

9 september kl 20:45: Estland-Sverige

12 september kl 20:45: Sverige-Österrike

16 oktober kl 20:45: Belgien-Sverige

16 november kl 18:00: Azerbajdzjan-Sverige

19 november kl 18:00: Sverige-Estland