TOPPTIPSET 14/5

System: 108 rader

SPELSTOPP: 18:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Newcastle – Man City 2
2. Braga – Moreirense 12
3. P.Ferreira – Gil Vicente X
4. Espanyol – Cartagena 1X2
5. Drogheda – St. Patrick’s 2
6. Lindome – Utsikten 1X2
7. Vejle – Odense 1X
8. Kolding – Hobro 1X2

Fredagstoppet är ett svårbemästrat sådant och i vanlig ordning bjuds vi på smarrig blandpåse av matcher. Kupongen rivstartar i Premier League där ligamästarna Manchester City väntas göra processen kort med Newcastle. Därefter väntar stopp i Portugal, Spanien, Irland, Sverige och slutligen Danmark. Häng med! 

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 18:59

💰 Spiken! – Manchester City

Man City har redan säkrat titeln i Premier League så räkna med att Guardiola roterar kraftigt på St. James’ Park. Med tanke på kvalitén de ljusblå besitter spelar det trots allt mindre roll när Newcastle står på andra sidan. Tvåa!

💣 Skrällen! – Cartagena

Espanyol har kört över allt motstånd i Segunda och kommer att spela i La Liga nästa säsong. I andra änden av tabellen slåss Cartagena för sin överlevnad och ska inte räknas ut i Barcelona. X2 ska in på varje vettig bong!

1. Newcastle – Manchester City 2

Manchester City har redan säkrat titeln i Premier League och ska om ett par veckor försöka lägga vantarna på Champions League-bucklan. Kevin De Bruyne dras med skadekänningar och är ett tveksamt kort inför mötet med Newcastle. Med ligasegern säkrad lär Pep vila sin belgiska superstjärna och säkerligen några fler. De hemmahörande Skatorna har förvisso gått starkt mot slutet och vunnit tre av de senaste fem fighterna, men att Steve Bruce svartvita gäng ska ta några poäng mot City är ändå föga troligt. Hemmalaget har en diger skadelista och saknar dessutom Schär som sitter på botbänken. Spika tvåan på St. James’ Park.

2. Braga – Moreirense 2

Vidare till den Iberiska halvön där endast två omgångar återstår av Primeira Liga. Medan Braga har lagt rabarber på fjärdeplatsen jagar Moreirense en sjätteplats om betyder spel i Europa Conference League. Med två pinnar upp till Vitória Guimaraes lär de grönvita besökarna knappast spara på krutet ikväll. Seger är mer eller mindre ett måste för Moreirense som troligen kommer gasa framåt från start. Något som i sin tur kan leda till stora hål i de bakre leden. Gaffeln (etta-tvåa) är därmed ett lämpligt val.

3. Pacos de Ferreira – Gil Vicente X

Pacos de Ferreira kommer att landa in på en femteplats och därmed få kvala till Europa League framöver. Gil Vicente slåss betydligt längre ned i tabellen och behöver en poäng till för att säkra kontraktet. Gästerna kommer från en stabil insats i Minho-derbyt mot Braga som slutade 1-1 där fransmannen Claude Goncalves nätade för de röddressade. Bävrarna, som värdarna kallas för, kryssade även de mot Braga nyligen och de två senaste inbördes mötena på denna spelplats har även de slutat med delad ära. Spikkryss!

4. Espanyol – Cartagena 2

Espanyol har gjort en magnifik säsong i den spanska andraligan och redan fått fira ett avancemang till La Liga. Barcelona-klubben imponerade föra i 0-0-matchen borta mot Zaragoza senast och ställs under fredagskvällen mot Cartagena som ståtar med poäng i sju av de åtta senaste omgångarna. I och med de senaste framgångarna återfinns Cartagos numera på rätt sida nedflyttningsstrecket, med en pinne ner till 19:e placerade Logrones är gästerna fortsatt i stort behov av poäng. Espanyol har frågetecken för målskytten De Tomás och blir alldeles för högt betrodda av tabelltittande svenskar. Skrälltvåan åker in tillsammans med övriga tecken.

5. Drogheda – St. Patrick’s 2

Vi lämnar den Iberiska halvön och tar sikte på Irland där Premier Division tillhandahåller en match. Tabelltvåan St. Patrick’s kommer från två tuffa bataljer mot toppkollegorna Sligo och Shamrock Rovers. 1-1 borta mot tredjeplacerade Sligo följdes upp med en sur torsk hemma mot Shamrock där gästerna segermålade på övertid. St. Patrick’s inkasserade därmed säsongens första ligaförlust. En ny klurig uppgift väntar för SuperSaits när de äntrar United Park för match mot Drogheda. Nykomlingarna har gjort det bra i finrummet och krossade jumbon Waterford med hela 7-0 sebast. Tuffare emot nu och St. Patrick’s är i grund och botten ett klart vassare lag. Till omkring 50 procent är tvåan en vettig spik.

6. Lindome – Utsikten X

En blågul fight från Division 1 södra har letat sig in på kupongen och det är en på förhand oviss batalj som väntar på Lindevi IP. Sex omgångar har avhandlats och Lindome har startat något bättre med sina tio inspelade poäng, jämfört med Utsiktens sju. “Kiken”, som besökarna kallas, kommer närmast från en svidande 0-4-torsk mot Tvååker där den tidigare GAIS-spelaren Karl Bohm såg rött tidigt i andra halvlek och är därmed avstängd här. Det är ett tungt avbräck för gästerna som möjligen ger Lindome en liten edge, men här tar vi ända ingen risk. Alla tecken åker in.

7. Vejle – Odense 1

Kalset denna fredag rundas av i Danmark och först ut är ett möte från Superligans nedflyttningsgrupp. När tre omgångar återstår står det klart att både Vejle och Odense hänger kvar i finrummet. Vejle säkrade kontraktet i och med segern hemma mot Sönderjyske senast samtidigt som nästjumbon Ljungby gick på pumpen mot Horsens. Vejles brasilianska målspruta Goncalves Sousa stod för två pyts senast och kan mycket väl skjuta ett skadedrabbat Odense i sank. 1X kryss torde räcka långt i Syddanmark.

8. Kolding – Hobro 1

Ett hack ner i den danska hierarkin är det betydligt jämnare i nedflyttningsgruppen. Kolding hade chans att mer eller mindre säkra kontraktet senast men torskade med 0-3 borta mot Vendsyssel, som därmed gick upp på samma poäng. Det kommer med andra ord bli ett race för att undvika de två nedersta platserna som innebär spel i Division 2 kommande säsong. Hobro kommer från dubbla skalper mot Skive och F. Amager och har blott släppt in två mål i de senaste fem omgångarna. En poäng räcker för att gästerna definitivt ska säkra spel i Division 1 nästa säsong. Ett mer motiverat hemmalag tippas i utgång, men snåla helst inte med garderingar.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Newcastle – Man City 2
2. Braga – Moreirense 12
3. P.Ferreira – Gil Vicente x
4. Espanyol – Cartagena 1×2
5. Drogheda – St. Patrick’s 2
6. Lindome – Utsikten 1×2
7. Vejle – Odense 1x
8. Kolding – Hobro 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 14 maj, 2021