TOPPTIPSET 28/5

System: 108 rader

SPELSTOPP: 18:44

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Aarhus – Aalborg 1
2. Växjö – Linköping 1X
3. Finn Herps – Sligo Rovers 1X2
4. Drogheda – Derry City 1X2
5. St. Patrick’s – Dundalk X2
6. Athlone – UC Dublin 2
7. Treaty United – Bray 2
8. Shelbourne – Galway 1X2
Till Topptipset

Den stundande helgen firas till stor del på irländskt vis när hela sex fajter på bongen utkämpas på den brittiska ön, där både första- och andraligan finns representerade. Även danskt Conference League-kval och en potentiell hemmaknall i Damallsvenskan dyker upp på radarn denna fredag. Nu kastar vi loss!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 18:44

💰 Spiken! – Bray

Bray är ett av de formstarkaste sällskapen i den irländska andraligan och spås förlänga sin goda trend mot ett darrigt Treaty. Sylvasse strikern Joe Doyle är en tänkbar matchvinnare för Wanderers. Tvåa.

💣 Skrällen! – Galway

Galway trivs bättre på resande fot än vad de gör hemma på Terryland Park. Serieledarna Shelbourne går knappast säkra och när svenska folket tittar på tabellen snarare än lagens kapacitet kastas X2 in tidigt till fint värde.

1. Aarhus – Aalborg 1

Conference League gör premiär till sommaren och är en klubblagsturnering som kommer att agera lillebror till Europa League och Champions League. En plats i just denna står på spel när Aarhus och Aalborg ska göra upp på Ceres Park, där de förstnämnda huserar till vardags. Gymnastikföreningen kliver rättvist ut som favoriter i hemmaborgen och kan dessutom komma stärkta till spel då Västerås-sonen Niklas Backman kan vara tillbaka i backlinjen efter sin långtidsskada. Gästerna från Ålborg har förvisso två raka segrar i ryggen, men kommer att få slita hårt för att hänga med. Mycket talar för att Rinne, Hiljemark, Prica och company står utan en Europa-biljett när slutsignalen ljuder. Till cirka 55 procent singlar jag ettan utan att tveka!

2. Växjö – Linköping X

Kupongens mest överstreckade favorit är Linköping. Detta beror sannolikt på hemmalaget Växjös usla form. Smålänningarna äntrar hemmaborgen Visma Arena med fem raka förluster i Damallsvenskan och svenska folket räknar till synes ut de svartklädda på förhand. Men faktum är att Signe Andersen och hennes kamrater är bättre än vad den senaste tidens resultat säger. Värdarna höll till exempel jämna steg med giganten Rosengård i den näst senaste omgången men föll till slut på målsnöret. Kommer de upp i nivå igen går de tillresta östergötarna knappast säkra. Att tvåan målas upp över 75 procent är svårt att tugga i sig – läge att fimpa till höger och låta 1X agera lösning till fint värde.

3. Finn Harps – Sligo Rovers 1

Vi lämnar Skandinavien och beger oss till Irland där resten av kvällen ska tillbringas. Premier Division, som är landets främsta division bjuder bland annat på mötet mellan Finn Harps och Sligo. Även om tillresta Rovers kliver in som favoriter på Finn Park får de knappast någon enkel resa här. The Harps har förvisso inte rosat marknaden hittills denna säsong men trivs däremot bra hemma i Ballybofey. En inhoppande Adam Foley frälste värdarna i segern mot Waterford senast och kanske var det där som lagets negativa trend tog en vändning. Om de blåklädda nu orkar fortsätta på inslaget spår återstår att se, men klart är att målandet inleds från vänster. Alla tecken helst.

4. Drogheda – Derry City X

Derry City är obesegrade i sina fyra senaste ligamatcher men möter sina övermän, sett till form, när heta Drogheda står för värdskapet. DUFC har en obesegrad trend som sträcker sig över hela sex matcher, varav de fyra senaste har renderat i full pott. Men om vi bortser från form och istället ser till sällskapens kapacitet hålls The Candystripes, som bortalaget kallas, högre och stjärnan Adeyemo och company har dessutom inte förlorat på kvällens arena United park sedan 2017. Med fint värde till höger åker X2 därför in tidigt, även om den med resurser täcker fullt.

5. St. Patrick’s – Dundalk 2

St. Patrick’s och Dundalk drabbar samman i Dublin denna afton och en jämn kamp är att vänta. Gästerna är inga duvungar och placerade sig som trea i Premier Division förra året. Stephen McDonnells manskap spås tillhöra toppen av tabellen även detta år men har öppnat ligaspelet svagt. 1-5-förlusten mot Bohemians senast var ett rejält bottennapp för de vitklädda som nu söker upprättelse. Även om hemmahörande Athletic agerar knappa favoriter hemma på Richmond Park så gillas ändå gästernas chanser. Anfallsstjärnan David McMillan är en potentiell matchvinnare för DFC. X2 räcker.

6. Athlone – UC Dublin 2

Athlone är ett topplag i den irländska andradivisionen och jagar, sida vid sida med kvällens gäster från Dublin, serieledarna Shelbourne för tillfället. Men det ska sägas att hemmalaget tappat en del mark i toppstriden efter tre förluster i de fyra senaste matcherna. Segern mot Cobh senast, där Daly och Doona agerade målskyttar, ingav en gnutta hopp hos de blårandiga, men en minst sagt tuff uppgift väntar nu mot tillresta UC som går för sin sjunde (!) raka seger på Lissywoollen (arenan för kvällen). Det är således en underdrift att påstå att universitetsgänget i bortadressen har ett psykologiskt övertag i denna fight. Håller sig tvåan kvar under 45 procent lämnas den allena i förhoppning om att UCD:s fina svit hålls intakt.

7. Treaty United – Bray 2

Treaty United har blandat och gett den senaste tiden. I den senaste omgången åkte de rödvita på en tung uddamålsförlust mot Cabinteely och gav långa stunder ett energifattigt intryck. Det är därför dålig tajming när toppkandidaten Bray kommer på besök denna fredag. Wanderers har inte förlorat på fem omgångar och ges goda chanser att förlänga sin fina svit mot ett klart sämre hemmalag. Den senaste tidens framgång kan till stor del tillskrivas målsprutan Joe Doyle som dunkat in två baljor i de tre senaste matcherna. Allt annat än en komfortabel bortaseger känns avlägset och därför spikas också tvåan till trevlig procent.

8. Shelbourne – Galway 2

Jakten på åtta gröna bockar avslutas på Dolka Park där hemmalaget Shelbourne tar emot Galway. De förstnämnda toppar tabellen och ser också ut att bli hårt betrodda av tipparna. Även om serieledarna kliver in i den egna borgen som favoriter så blir det här troligen en betydligt jämnare tillställning än vad streckprocenten antyder. The Tribesmen äntrar huvudstaden med ett imponerande bortafacit i bagaget då Cunningham och company bärgat sju poäng i de tre senaste fajterna på resande fot, med målskillanden 8-1 i dessa tre. Jag tvekar inte att kasta in X2 i ekvationen så tidigt det bara går, även om hela spelbrädet bör täckas om kosingen räcker.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Aarhus – Aalborg 1
2. Växjö – Linköping 1x
3. Finn Harps – Sligo Rovers 1×2
4. Drogheda – Derry City 1×2
5. St. Patrick’s – Dundalk x2
6. Athlone – UC Dublin 2
7. Treaty United – Bray 2
8. Shelbourne – Galway 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Till Topptipset

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 28 maj, 2021