Uppdaterad 6 juni, 2021

TOPPTIPSET 4/6

System: 108 rader

SPELSTOPP: 17:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Spanien – Portugal 1X2
2. Italien – Tjeckien 1X2
3. Ungern – Cypern 1X
4. Färöarna – Island 1X2
5. Kristianstad – Rosengård 2
6. Linköping – Hammarby 1
7. Gefle – Assyriska FF 1
8. Vänersborg – Lindome 12
Till Topptipset

Häften av fredagens Topptips utgörs av landskamper där det Iberiska derbyt mellan Spanien och Portugal självfallet smäller extra högt. Ett derby spelas även i Damallsvenskan där Rosengård väntas göra processen kort med Kristianstad. Två fighter i den svenska tredjeligan för herrar ror kupongen i land. Let’s go!   

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 17:59

💰 Spiken! – Rosengård

Rosengård vägrar att släppa in mål i årets damallsvenska och är dessutom vassa i de främre leden. Att malmöiterna ska tappa poäng mot Kristianstad är föga troligt. FCR vinner!

💣 Skrällen! – Tjeckien

Jaroslav Silhavýs tjeckiska landslag har gjort det bra mot slutet och blir spännande att följa i EM. Poängplock mot Belgien i VM-kvalet imponerar och här blir de undervärderade. Intressant skräll till låga procent.

1. Spanien – Portugal X

Häftigt möte från Madrid när två av Europas absoluta giganter drabbar samman. Båda lagen förfogar över klass i överflöd och kommer att bli att räkna med i sommarens mästerskap. Detta är dock respektive nations första landskamp sedan VM-kvalet i mars så det finns en risk att förbundskaptenerna väljer att vila flera superstjärnor till senare uppdrag. Fokus lär i första hand ligga på det taktiska och inte själva resultatet, men givetvis finns en enorm rivalitetet mellan dessa antagonister. Svårtippat är det hursomhaver. Jag helgarderar.

2. Italien – Tjeckien 2

En fin skrällchans uppenbarar sig i Bologna där Italien ser ut att bli väl hårt betrodda mot ett lurigt Tjeckien som förfogar över flertalet skickliga spelare, däribland Darida, Soucek och Schick. Återstår att se hur Silhavý väljer att formera sina styrkor men helt uträknade är definitivt inte tjeckerna som i våras tog poäng av självaste Belgien i VM-kvalet. Gli Azzurri är såklart ett ruskigt starkt lag och kommer säkert finnas med och kriga långt fram i EM, men till rådande streck lockar tvåan i utgång. Jag rullar ut heltäckningsmattan omgående.

3. Ungern – Cypern 1

Ungern har sett klart bättre ut på senare år och ska även de in i EM-elden om drygt en vecka där de ska stångas med Tyskland, Frankrike och Portugal. Inga duvungar direkt. Det centraleuropeiska gänget har flera spännande namn som säkert kan ställa till med en del problem för ovan nämnda stormakter. Synd att Szoboszlai är skadad, men det innebär att andra får kliva fram i Leipzig-spelarens ställe. Cypern är inte lika starka som för ett par år sedan, men detta är trots allt en träningsmatch så med hänsyn till spelvärde tar krysset plats bredvid den givna utgångsettan.

4. Färöarna – Island X

Håkan Ericson, som tidigare har lett det svenska U21-landslaget till EM-guld, håller numera i trådarna på Färöarna. Under fredagen gästas Håkans landslag av en annan ö-nation, nämligen Island. Islänningarna missade EM-slutspelet på ett snöpligt sätt och har inte heller fått någon bra start på VM-kvalet. Truppen som har rest till Tórshavn är inget vidare, Gudmundsson och Sigurdsson saknas bland annat. Färöarna har tagit kliv med Ericson som förbundskapten och på hemmaplan är de oftast svåra att tampas med. Värdarna har kapacitet till att skrälla mot ett halvdant Island. Alla tecken!

5. Kristianstad – Rosengård 2

Rosengård har fått en smakstart i Damallsvenskan och står på maximala 21 poäng efter sju omgångar. 18-1 i total målskillnad vittnar om att det finns klass både i försvaret och anfallet. Fem av kassarna i rätt bur har nyförvärvet Olivia Schough svarat för. Gästerna från Malmö äntrar Kristianstad Arena som befogad storfavorit mot Kristianstad DFF som i den senaste omgången fick sina fiskar varma mot Hammarby. Värdinnorna räcker troligen inte till mot Caroline Seger och gänget. FCR som tar en säker trea i Skånedebyt. Tvåan singlas.

6. Linköping – Hammarby 1

Från Skåneland till Östergötland och Linköping Arena där hemmahörande LFC jagar en seger efter tre kryssade kamper i följd. I de bakre leden är östgötarna ruggigt stabila och hittills har Nilla Fischers gäng bara förlorat en match, mot Rosengård med uddamålet. Hammarby är en pigg nykomling som siktar på att utmana om tredjeplatsen bakom Rosengård och Häcken. Pinones-Arces tjejer är i första hand ett starkt hemmalag medan de alltjämt trånar efter säsongens första skalp på resande fot. Jag tror inte att den kommer mot svårspelade Linköping och singlar gladeligen ettan upp till 55 procent.

7. Gefle – Assyriska FF 1

2005 huserade både Gefle och Assyriska i Allsvenskan, 16 år senare kamperar båda aktörerna två divisioner längre ned i hierarkin. Gefle har lyckats återhämta sig efter en tung start på säsongen, gästrikarna besegrade senast Norrköpingslaget Sylvia på bortaplan med 4-3 efter en stark insats för nyförvärvet Leo Englund bland annat hittade in i målprotokollet. Assyriska har förvisso skrapat ihop tre poäng fler än Gävlelaget, men gästerna är det något sämre laget på pappret och måste göra en toppinsats om det ska bli några poäng i halmbockens hemstad. Trolig hemmaseger.

8. Vänersborgs IF – Lindome 2

Vänersborg tog steget upp i Ettan Södra den gångna säsongen och västgötarna fick en typiskt nykomlingsöppning då de vann tre matcher i följd. Därefter har VIF gått på pumpen i fem av de sex senaste dusterna och bara lyckats inkassera en pinne. Likt värdarna har Lindome gått svagt efter en pigg start, göteborgarna blandar och ger under matcherna och är därmed svåra att veta var de står i jämförelse med Vänersborg. I en förväntar svängig historia på Vänersvallen är gaffeln (etta-tvåa) ett lämpligt val att runda av fredagstrippen med. Tvåan först, ettan sedan.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Spanien – Portugal 1×2
2. Italien – Tjeckien 1×2
3. Ungern – Cypern 1x
4. Färöarna – Island 1×2
5. Kristianstad – Rosengård 2
6. Linköping – Hammarby  1
7. Gefle – Assyriska FF 1
8. Vänersborg – Lindome 12

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Till Topptipset

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.