Uppdaterad 10 maj, 2021

TOPPTIPSET 10/5

System: 108 rader

SPELSTOPP: 18:29

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Norrköping – AIK 1
2. Värnamo – GAIS 1X
3. Trelleborg – Akropolis 1X
4. Nordsjäll. – Köpenhamn 1X2
5. Fulham – Burnley 1X2
6. Real Betis – Granada 1
7. Vallecano – Leganés X
8. Hamburg – Nürnberg 1X2
Till Topptipset

Vi har en spännande mix av matcher att sätta tänderna i på Topptipset denna fredag. Kupongen inleder i England där Newcastle ska försöka sätta käppar i hjulen för Leicesters CL-drömmar. Resan fortsätter sedan med stopp i Spanien, Frankrike, Tyskland, Nederländerna, Belgien och slutligen Portugal. Väl mött!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 18:29

💰 Spiken! – Real Betis

Ett formsvagt Granada utan Soldado är en lämplig munsbit för Real Betis. De grönvita dras även de med ett par avbräck, men gynnas av en bredare trupp. Spikettan sitter som en smäck i Sevilla!

💣 Skrällen! – Nordsjälland

Nordsjälland står knappast chanslösa när “Lejonen” från huvudstaden besöker Right to Dream Park i slaget om Själland. Värdarna besegrade ettorna Midtjylland i sin senaste hemmamatch och tillresta FCK får därmed se upp. 1X åker in tidigt!

1. IFK Norrköping – AIK 1

AIK har öppnat årets allsvenska säsong starkt. Bortsett från ett debackel i Göteborg har “Gnaget” tre segrar utan insläppt mål och Seb Larsson och hans kamrater från Sola kommer av allt att döma slåss i toppskiktet denna upplaga. IFK Norrköping har vaknat till liv efter en svag säsongsinledning och har full pott i de två senaste fajterna. Med spelare som Levi, Haksabanovic och framför allt isländske 18-årige löftet Bergmann Jóhannesson i truppen ska även Peking tillhöra toppen av tabellen. Vidöppet på förhand, men svenska folket verkar tro lite väl hårt på de tillresta från huvudstaden. I jakten på storkovan är det klokt att välja sida och när ettan kläs med blygsamma 40 procent är den en lysande värdespik!

2. Värnamo – GAIS 1

GAIS stod, trots att säsongen ännu är ung, troligen för säsongens vändning när de grönsvarta från Göteborg vände 0-2-underläge till 3-2-seger mot Öster med en kvart kvar att spela hemma på Gamla Ullevi. Maric, Egnell och Lumbana agerade målskyttar i bragdmatchen och denna afton går resan till Finnvedsvallen där IFK Värnamo huserar till vardags. Jonas Thern har gjort ett fint jobb som coach i den lilla Jönköping-klubben som efter segrar i de tre senaste matcherna slåss uppe i toppen av Superettan. Även om det är serieledarna som kommer på besök står nykomlingarna knappast chanslösa i den egna borgen. Tvåan blir hårt betrodd och kan gott fimpas i värdejaktens namn. 1X agerar lösning i Småland.

3. Trelleborg – Akropolis 2

Nästa Superettan-fight spelas mellan Trelleborg och Akropolis och de tillresta från Stockholm har ��n så länge en tuff start på säsongen. Giannis Cristopoulus manskap har ännu ingen seger och har stått för nästan uteslutande slätstrukna prestationer. Det blev en poäng mot GIF Sundsvall senast, men backen Oscar Pehrsson synade det röda kortet och är således avstängd här. Värdarna vann i premiären och har sedan radat upp tre raka kryss. Även om segrarna lyst med sin frånvaro de senaste veckorna så har TFF stått för stabila insatser och är obesegrade. Haris Brkic agerade poängräddare mot J-Södra senast och kan mycket väl spä på målskörden mot defensivt svaga gäster. 1X är ett lås.

4. Nordsjälland – FC Köpenhamn 1

I slaget om Själland möts Nordsjälland och FC Köpenhamn på Right to Dream Park denna afton. De sistnämnda kommer troligen inte att lyckas utmana om titeln, där Midtjylland ser ut att kunna försvara mästerskapet. Andraplatsen är dock up for grabs och där parkerar rivalerna Bröndby för tillfället. Men det är ingen enkel uppgift som väntar för “Lejonen” då ett skickligt hemmalag står på andra sidan. “Tigrarna” visade sin klass när de vände och vann mot just tidigare nämnda Midtjylland i sin senaste hemmamatch, och kan mycket väl lyckas skrälla igen. Med fint värde ute till vänster åker 1X in tidigt, även om heltäckningsmattan föredras.

5. Fulham – Burnley 2

Ovisst på förhand i detta ångestmöte i Premier League. Det handlar om ett bottenmöte mellan Fulham och Burnley där de förstnämnda måste gå för seger då de har nio poäng upp till just gästerna, som parkerar uppe på säker mark. Med endast fyra omgångar kvar att spela kan det därför bli tufft för Scott Parkers manskap, men så länge hoppets låga brinner kommer de vitklädda kämpa med näbbar och klor för fortsatt kontrakt i den engelska högstaligan. Som ni säkert förstår är det ingen katastrof för gästerna från Lancashire om denna fight skulle sluta med delad pott. The Clarets har vunnit två av de tre senaste mötena mellan lagen och plockar därmed med sig ett psykologiskt övertag in i denna batalj. Dra till med alla tecken och gå vidare!

6. Real Betis – Granada 1

Spanien är nästa resmål och ett grundstarkt Real Betis gästas av ett tröttkört Granada på Benito Villamarín i Sevilla. William Carvalho och company kliver med rätta ut som favoriter i hemmaborgen då ett sargat El Graná alltjämt saknar en handfull viktiga spelare, som till exempel den tidigare landslagsanfallaren Roberto Soldado som missar mötet på grund av en avstängning. Det är därför inte mycket som talar för gästerna i denna fight. De grönvita värdarna kommer att diktera villkoren och löser troligen tre pinnar på komfortabelt vis. Etta!

7. Rayo Vallecano – Leganés X

Det är nog så att Rayo Vallecano greppar tag i taktpinnen från start i detta Madrid-derby då den forna La Liga-klubben behöver full pott för att segla upp på en topp 7-plats, vilket innebär kval upp till högstaligan. Ett annat gäng som spelat uppe i finrummet, så sent som förra säsongen, är besökarna Leganés. För de grönvita gästerna ser det betydligt bättre ut då de parkerar på fjärdeplatsen för tillfället. Ett kryss skulle därför inte innebära någon katastrof för “Gurkodlarna”, som i ett sådant scenario befäster sin Playoff-position. Iraolas hemmahörande manskap måste som sagt gå framåt, men kan få problem att luckra upp ett stabilt försvar på bortasidan. Håller sig krysset kvar kring 30-35 procent kan det fräckt singlas.

8. Hamburg – Nürnberg X

Nürnberg är ett av de formstarkaste sällskapen i tyska Zweite Bundesliga och har skräll i sikte när de beger sig till klassiska Volksparkstadion där ett nedstämt Hamburg väntar. Värdarna ser ut att ännu en gång missa chansen till återkomst i högstaligan då HSV radat upp poängtapp på slutet. Gyllene läge för gästerna från Bayern att förlänga sin fina trend därmed. Johannes Geis och hans följeslagare har tagit poäng mot topplag som Holstein Kiel och Heidenheim den senaste tiden och ett hemmalag på dekis passar ypperligt som nästa offer. Inled från höger och måla så länge kosingen räcker.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Norrköping – AIK 1
2. Värnamo – GAIS 1x
3. Trelleborg – Akropolis 1x
4. Nordsjäll. – Köpenhamn 1×2
5. Fulham – Burnley 1×2
6. Real Betis – Granada 1
7. Vallecano – Leganés x
8. Hamburg – Nürnberg 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Till Topptipset

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.