Uppdaterad 6 juni, 2021

TOPPTIPSET 7/6

System: 108 rader

SPELSTOPP: 17:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Jönköping – Akropolis 1X2
2. Tyskland – Lettland 1
3. Ukraina – Cypern 1
4. Färöarna – Lichtenstein 1
5. Andorra – Gibraltar 1X
6. Akureyrar – Breidablik 1X2
7. Hafnarfjördur – Keflavik 1X2
8. Valur – Vikingur 1X
Till Topptipset

EM närmar sig med stormsteg och på måndagens Topptips ska Tyskland och Ukraina vässa formen inför turneringen. Vi ska även syna fotboll från Superettan och Úrvalsdeild. Dessvärre kommer två matcher från det isländska finrummet att lottas, men åtta rätt ska ändå jobbas fram. Nu kör vi!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 17:59

💰 Spiken! – Färöarna

Färöarna har tagit enorma kliv de senaste åren och kan numera spela jämnt mot på pappret överkvalificerade motståndare. Liechtenstein är inte ett sådant och i Tórshavn får gästerna problem. Stark etta.

💣 Skrällen! – Akropolis

Akropolis har inte fått en munter start, men höga på ångorna från segern mot Falkenberg ska fjolårets succélag kunna stå upp bra även på Vapenvallen. Högersidan är tveklöst kupongens viktigaste.

1. Jönköpings Södra – Akropolis X

Superettan får den stora äran att inleda äventyret när Jönköpings Södra tar emot Akropolis på Vapenvallen i Huskvarna. Således råder ingen markant hemmaplansfördel för Jönkan. Två raka segrar vittnar om att Patric Jildefalk har fått sitt manskap att dra åt rätt håll, men här övervärderas ettan rejält. Akropolis vann senast med 1-0 mot Falkenberg och kanske kan den segern ha givit vind i stockholmarnas segel? Till rådande streck letar sig helgarderingen in snabbare än vinden.

2. Tyskland – Lettland 1

Tyskland stod för en bitvis stark insats mot Danmark. Defensivt blottades en del luckor som Eriksen och Poulsen också utnyttjade vid kvitteringsmålet (1-1), men offensivt var det ett mer anfallsglatt Tyskland än vi sett på länge. Thomas Müller såg ut att trivas med att vara tillbaka i landslaget och hittar han upp i gammal fin mästerskapsform blir Die Mannschaft inte att leka med. Det blir de inte denna afton heller. Lettland står på andra sidan och precis som streck och odds antyder om kommer det här bara att sluta på ett sätt. Banketta.

3. Ukraina – Cypern 1

1-0 mot Nordirland var siffror i underkant för Ukraina. De gulklädda dominerade matchbilden och hade bara de offensivt bärande kuggarna varit något mer påkopplade hade siffrorna runnit iväg. Yaremchuk, Yarmolenko och Malinovskyi är kapabla att göra livet surt för Cypern, men samtidigt ska inte öborna bara ses som en nation som körs över. Inledningen på VM-kvalet var stark från gästernas sida med bland annat vinsten mot Slovenien som höjdpunkt. Krysset är inget dumt komplement åt ettan som lär streckas hårt.

4. Färöarna – Liechtenstein 1

Håkan Ericson har utvecklat detta Färöarna som med klarare linjer och en starkare organisation blivit en svår nöt att knäcka även för på pappret bättre länder. Det syntes inte minst senast då ett oavgjort resultat sånär nåddes mot Island. Lättare emot nu när Lichtenstein kommer på besök, ett lag Färöarna ska slå. Gästerna har läckt som såll mot slutet och 0-7 i brakan mot Schweiz var uselt på alla sätt och vis. Ny torsk att vänta här. Ettan singlas med gott samvete till trevlig procent.

5. Andorra – Gibraltar 1

Två lag som inte ska delta i EM och som förmodligen aldrig kommer att göra det heller ska mäta svärd på Estadi Nacionals konstgräs. Andorra har faktiskt gjort mål i deras två senaste hemmamatcher alla kategorier och nu är siktet inställt på en seger. Gibraltar befinner sig 37 platser längre ner på FIFA:s världsranking än måndagens opponenter och gästerna ämnar i första hand att inte förlora denna strid. Det kan gå vägen, men till mer än ett oavgjort resultat räcker det inte. 1X är ett lås.

6. KA Akureyrar – Breidablik X

Den första av två lottade isländska duster hittas på Akureyrarvöllur. Tombolan kommer att fälla avgörandet då matchen mellan KA Akureyrar och Breidablik har skjutits upp. När lottning inträffar gäller det att försöka lämna in kupongen så sent som möjligt för att ha så bra värdekoll som möjligt. Följ procenten noga innan det vankas middag.

7. FH Hafnarfjördur – Keflavik X

Det blir inte heller spel på Kaplakriki. FH Hafnarfjördur mot Keflavik har även den skjutits upp och precis som i föregående fajt gäller det att hålla koll på procenten när det närmar sig spelstopp. En kupong med fullständig värdekoll står sig i längden bättre än en utan detsamma.

8. Valur – Víkingur 1

I huvudstaden blir det däremot spel när Valur och Víkingur drabbar samman i ett glödhett Reykjavik-derby. Matchens temperatur avtar inte heller då det är ettan och tvåan i tabellen som ska mäta krafter. Valur går in i aftonen som favoriter efter att ha spelat ihop 16 av 18 möjliga poäng hittills, ett enastående facit. Víkingur är endast två poäng sämre efter sex spelade matcher, men här får gästerna ändå finna sig i att slå ur underläge. Strecka från västerled i huvudstaden.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Jönköping – Akropolis 1×2
2. Tyskland – Lettland 1
3. Ukraina – Cypern 1
4. Färöarna – Liechtenstein 1
5. Andorra – Gibraltar 1x
6. Akureyrar – Breidablik 1×2
7. Hafnarfjördur – Keflavik 1×2
8. Valur – Víkingur 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Till Topptipset

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.