TOPPTIPSET 9/6

System: 108 rader

SPELSTOPP: 18:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Portugal – Isreal 1X2
2. Räppe – IFK Berga 1
3. Motala – Karlslund 1X
4. Skiljebo – Enköping X2
5. Sthlm Inter. – Enskede 1
6. Astrio – Eskilsminne 2
7. Gottne – Friska Viljor 1X2
8. Bergnäset – Notviken 1X2

Okej, måndagens Topptips satt men det var en utdelning som knappt räckte till fika på valfritt lokalt café. Denna dag siktar vi högre och därför inleder vi med en riktig smällkaramell i Portugal. Israel streckas i källaren och ska givetvis få åka med på ett hörn. I övrigt är det underbar bonnboll för hela slanten som gäller. Division 2-matcher från norr till söder ska jobbas in där massor av spännande drag och spikar synas. Häng med för nu åker vi!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 18:59

💰 Spiken! – Stockholm Internazionale

Det sprudlar om stockholmarna inför denna säsong och med framtidstro och entusiasm ska laget kunna tvåla till ett på det hela taget mediokert Enskede. Fin etta.

💣 Skrällen! – Israel

En etta som är nära att kliva upp mot 85-90 procent känns riktigt trist att lämna ensam. Israel är bra och kan mycket väl störa Portugal nu. X2 är givetvis tecken som ska med.

1. Portugal – Israel 2

Estádio José Alvalade står som värd då det vankas landskamp i Portugal. Hemmanationen sparkade boll mot Spanien i ett iberisk derby av aningen sämre kvalité (0-0) så sent som i fredags. Då lirade Ronaldo bland annat men superstjärnan kommer troligen få lite välbehövlig vila nu. Israel å sin sida hade en sprakande andra halvlek mot Montenegro i lördags. Tre fina mål gjordes av israelerna där 3-1-projektilen av Gadi Kinda var magnifik. Jag har svårt att köpa en streckning av ettan över 80 procent i en träningslandskamp så här blir det läge att tidigt få med både kryss och tvåa. Helgardera och jobba praktknall i Lissabon.

2. Räppe GoIF – IFK Berga 1

Dags att tugga i oss sju stycken Division 2-matcher och vi börjar från början med en drabbning som äger rum i Växjö. Räppe jobbade till sig en 2-0-skalp i Mjällbyland då Sölvesborg fick på läppen av de gulsvarta. Det är däremot inte på bortabana som Goifarna imponerar som mest. På Räppevallen har värdklubben ett rasande elegant facit med nio vinster över de elva senaste hemmamatcherna. Berga rasade ur Ettan med dunder och brak i fjol där omtag nu krävs. Balkan lyckades Kamratföreningen besegra med 2-0 men det satt faktiskt en aning hårt åt. Med en gubbe mer på banan blev ändå Bergas tyngd avgörande. Här tar det stopp. En etta till strålande pris går inte att förbise. Värdebank!

3. Motala – Karlslund 1

Ytterligare två klubbar som fick vinka bye bye till spel i Ettan är Motala och Karlslund. Örebro-laget hade framförallt extrema bekymmer när det kommer till matcher utomsocknes och nu inledde dessutom bortalaget med att torska mot Syrianska hemma (1-3). För Motalas del blev starten på tvåan bättre. Almin Masic inledde målskyttet borta mot Tyresö och till slut kunde MAIF resa hem med en stabil 2-0:a i bagaget. På Idrottsparken ska värdarna hållas som favoriter denna kväll men det är något som svenska folket tydligen inte håller med om. Jag kliver blixtsnabbt in och målar på med ettan först. Ett inte helt tokigt kryss får också utrymme medan en överstreckad tvåa spolas ner i toaletten.

4. Skiljebo – Enköping X

Det blev ingen lyckad resa till Stockholm och möte med Karlberg för Skiljebo i premiären. På 14 minuter hade KBK gått från 0-0 till 3-0 i mitten av den första halvleken och västeråsarna var slagna. Efter 1-5 i baken är det nu nya tag som krävs. Enköping blir återigen en riktigt tuff uppgift för SSK som ändå har ett lag för ungefär mitten av tvåan. ESK å sin sida öppnade serien med en 2-1-vinst mot Sandvikens AIK och de grönvita med Naib, Sjöberg, Zetterström med flera känns rätt intressanta i år. X2 är en solid lösning på Hamre IP.

5. Stockholm Internazionale – Enskede 1

FC Stockholm avslutade den nedbantade serien i fjol med att kliva segerlösa från de sex sista seriematcherna. Rebaz Hassan är ny tränare nu för klubben vars ambition är att fortsätta sin klättring genom seriesystemet och inte stanna kvar i Division 2. Gamla Upsala blev första gäng att få smaka på Internazionales styrka denna säsong. 2-1-segern i Uppland var rakt igenom stabil och nu får värdklubben en ny uppgift som bör kunna sluta väl. Enskede vann visserligen sin premiär men det var mot ett Kungsängen som är tippade längre ner i tabellen. Ettan på Kristinebergs IP kan med lite flax bli en magisk spik värdemässigt och upp till 55 procent är inte garderingar att ens tänka på.

6. BK Astrio – Eskilsminne 2

Förra säsongen spelade Astrio i Division 3 medan Eskilsminne kämpade mot Värnamo och Landskrona i Söderettan. Nu strålar lagen samman i Division 2 Västra Götaland och båda klubbarna inledde seriespelet utan att kunna nypa någon seger. BKA var i Torslanda för att därefter vända hem med en helt okej prestation men ändå 3-4 i baken. För gästerna från Helsingborg blev det “bara” 2-2 i hemmapremiären mot Frölunda. Sett till spelare för spelare ska ändå besökarna från Skåne hållas högre. Visst, Halmstad-klubben har breddat truppen inför säsongen och fått in rätt skapliga spelare i bland annat David Danielsson och målvakten Markus Rydeberg, men det här ska ändå anses som en passande uppgift för pågarna. Tvåan till fin procent är en no brainer att spika av upp till åtminstone 55 prollar.

7. Gottne IF – Friska Viljor X

Friska Viljor tog en pinne borta mot Storfors i Piteå häromsistens. 2-2-resultatet speglade matchen i stort och nu är det Gottne på bortabana som gäller för de tämligen unga Viljorna. GIF kunde inte få hål på Umeå FC:s akademilag i premiären. 0-0 får anses som ett misslyckande även om det var första gången på nära två år som laget höll nollan på bortaplan. Kors i taket! En jämn och tät match att vänta där alla tecken bör få utrymme i tidigt skede. Jag tvekar inte och helgarderar redan på minsta lilla system.

8. Bergnäset – Notviken X

Påsen knyter vi ihop på Bergnäset i Luleå där det vankas derby. Båda dessa herrskap fick bita i det bittra förlustgräset i första omgången. Bergnäset kunde inte rå på favoritippade Boden borta medan Notas, som bortalaget kallas, fick lämna sin hemmamatch mot IFK Östersund poänglösa. Sett till lagen i stort känns besökarna något bättre. Gästerna lirade dessutom i tvåan redan i fjol till skillnad från BAIK som är nykomling från trean. Det ska dock påtalas tidigt att hemmagänget gick obesegrade genom Division 3 och kommer säkert fortsätta rida på den vågen av framgång ett tag till. Svårbedömt därmed och även här kladdar jag tidigt på med alla tecken.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Portugal – Israel 1×2
2. Räppe – IFK Berga 1
3. Motala – Karlslund 1x
4. Skiljebo – Enköping x2
5. Sthlm Inter. – Enskede 1
6. Astrio – Eskilsminne 2
7. Gottne – Friska Viljor 1×2
8. Bergnäset – Notviken 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 9 juni, 2021