TOPPTIPSET 8/6

System: 108 rader

SPELSTOPP: 17:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. GAIS – Landskrona 1X
2. Polen – Island 1
3. Ungern – Irland 1X
4. Tjeckien – Albanien 1
5. Frankrike – Bulgarien 1
6. Colombia – Argentina 1X2
7. Paraguay – Brasilien 1X2
8. Venezuela – Uruguay 1X2

Sju av åtta matcher på tisdagens Topptips hämtas från landslagsfotbollens underbara värld. Förutom europeiska landskamper ska även ett sydamerikanskt VM-kval liras. Spännande och jämna matcher är att vänta där och för Uruguays del kan det bli en rätt obekväm tur till Venezuela. Vi inleder dock med ett Superettan-möte från Göteborg. Värt att nämna är också 250 000 kronor i extrapengar som kryddar denna finfina bong.  

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 17:59

💰 Spiken! – Polen

Island är inte att känna igen. Inte så konstigt kanske då stora delar av nationens toppgubbar har semester för tillfället och inte deltar i dessa landskamper. Polen är bättre och vinner hemma i Poznan. Bra etta.

💣 Skrällen! – Venezuela

Som alltid väger hemmaplan blytungt när det kommer till spel i Sydamerika. Venezuela har bara torskat två gånger under 2000-talet mot Uruguay i hemlandet. Nya skrällchanser här. Kul etta.

1. GAIS – Landskrona 1

Efter en stundtals likblek säsong i fjol har GAIS sett allt bättre ut under våren. Grönsvart har vunnit hälften av matcherna inledningsvis där bland annat 2-0-skalpen mot Norrby häromsistens klingar fint. Moënza är avstängd för Atleterna men jag tycker ändå att laget ser tillräckligt vasst ut för att kunna fälla nykomlingen från Landskrona. Boisarna har varit en mycket positiv injektion i Superettan men har möjligen kommit ner på jorden nu efter två raka utan vinst. Lägg därtill avstängningar på både Hofsö och Olsson vilket inte förbättrar skåningarnas chanser på Gamla Ullevi. 1X står sig fint.

2. Polen – Island 1

Möjligen kan ettan bli riktigt trött värdemässigt men det kan inte hjälpas. Island har ett landslag av sämre art med sig till denna match vilket inte minst var tydligt på Färöarna under helgen. 1-0-seger förvisso, men spelmässigt fanns massor mer att önska. Polen förbereder sig inför EM och kommer nyligen från en träningsfajt mot Ryssland. Lewandowski sparades mot ryssen men här är det nog dags för målgaranti-mannen från München att kliva in i handlingarna. Ett förberedande Polen kan inte vulkanöns pojkar störa. Banka av ettan.

3. Ungern – Irland X

Irland får inte vara med och leka med de stora gängen i sommar. Nationen har tolv raka tävlingsmatcher utan vinst där de haft otroliga bekymmer att göra mål. Ungern står för motståndet nu och det är ett gäng som deltar i sommarens EM-slutspel. Att stjärnan Szoboszlai saknas är självklart ett avbräck och med en grupp av dödlig natur pekar det mesta på att värdarna kommer få tidigt respass ur turneringen. Ett sista test inför tävlingen nu och även om ettan troligen blir oddsfavorit och dessutom rätt skapligt streckmässigt luktar det kryss och målsnålt lång väg. 1X spelas.

4. Tjeckien – Albanien 1

Albanien krigade till sig ett 0-0-resultat med sig hem från Wales men sett till helheten av matchen var det britterna som skapade det mesta och det bästa medan Edoardo Rejas mannar mest fick kriga defensivt. Nu kommer det återigen bli åka av. Tjeckien vilade Soucek och Schick från start mot Italien förra veckan och det är troligen en duo som kommer spela mer nu. Värdnationen är ett skapligt gäng som absolut kan tråckla sig vidare från sin grupp under denna EM-sommar. Ska Tjeckien lösa det ska Silhavýs manskap också lösa Albanien. Ettan står bra ensam.

5. Frankrike – Bulgarien 1

Bulgarien är just nu ett landslag som famlar efter identitet och nytt hopp. Senaste gången i raden som bulgarerna vann en tävlingsmatch var hemma mot Tjeckien 2019. Motståndet för gästerna under detta träningsmatchande i början av juni kunde dessutom varit av enklare art. Först Slovakien, sedan Ryssland och nu Frankrike. En stegrande svårighetsskala där eldprovet på Stade de France kommer bli alldeles för tufft. Deschamps kliver in i juni med ett ruggigt landslag. Benzema är tillbaka i den blå dressen och framåt finns dessutom Mbappé och Griezmann för att bidra med sitt lilla kunnande. Detta blir en ensidig batalj men en enda utväg. Banketta!

6. Colombia – Argentina X

Ett ifrågasatt colombianskt landslag har fått ny framtidstro. “Kaffeodlarna” gav Peru ordentligt på läppen häromsistens (3-0). Noterbart var att varken Muriel eller Zapata hittade nätet. Peru kanske inte var något riktigt test men Argentina blir tveklöst en prövning då viktiga poäng i VM-kvalet står på spel. Messi tryckte in 1-0 på straff mot Chile i fredags men det räckte bara till en pinne (1-1) då chilenarna stod upp väldigt bra trots bortaplan i Santiago del Estero. Tufft också att direkt resa till Barranquilla i Colombia och möta ett vanligtvis bra värdlag, dessutom med lite påfyllt självförtroende i bagaget. Svårsiat till tusen. Helgardera och gå vidare helt enkelt.

7. Paraguay – Brasilien X

Två nationer som fortsatt inte förlorat i kvalspelet går nu i klinch. Paraguay har visat sig ruggigt svårforcerade och kommer närmast från en stabil 0-0-match borta mot Uruguay. Noterbart är just värdlandets förmåga att kryssa sig fram. För medan brassarna dansat in fem raka vinster så har Eduardo Berizzos herrskap lirat fyra oavgjorda och endast vunnit en batalj. Känslan är att denna dust kommer bli ruggigt jämn och jag har faktiskt en aning svårt att köpa den skeva oddsfördelningen. Rulla ut heltäckningsmattan även här där skrällen till vänster ska jobbas in för skönt kupongrens.

8. Venezuela – Uruguay 1

Vi drar ihop säcken från Caracas. Uruguay, med ett koppel av stjärnspelare, kommer på besök men här är det ändå läge att hissa tidig varningsflagg. Trots Suárez, Valverde och Godín på planen lyckades inte gästerna få till ett bättre resultat än 0-0 mot Paraguay. Ett stort misslyckande för landet såklart där en femteplats och sju inspelade poäng efter fem omgångar knappast är till belåtenhet. Venezuela är inget landslag som på något sätt sticker ut men hemma i huvudstaden har Chile nyligen gått på pumpen och inbördes matcher mot La Celeste, som besökarna kallas, har de vinröda hemmahjältarna plusstatistik under de senaste 20 åren. Ettan till i runda slängar 20 procent måste därför med ögonaböj.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. GAIS – Landskrona 1x
2. Polen – Island 1
3. Ungern – Irland 1x
4. Tjeckien – Albanien 1
5. Frankrike – Bulgarien 1
6. Colombia – Argentina 1×2
7. Paraguay – Brasilien 1×2
8. Venezuela – Uruguay 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 8 juni, 2021