Uppdaterad 10 juni, 2021

TOPPTIPSET 10/6

System: 108 rader

SPELSTOPP: 17:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Sverige – Norge 1X2
2. Frankrike – Tyskland X2
3. Danmark – Australien 1X2
4. Spanien – Belgien 1X2
5. Nordirland – Skottland 2
6. Ungern – Serbien 1X
7. Jamaica – Nigeria 2
8.USA – Portugal 1
Till Topptipset

Innan EM drar igång under morgondagen ska vi hinna med landskamper där damerna står i fullt fokus. Sex damlandskamper från Europa och två fajter från Houston, Texas finns att sätta tänderna i. Som extra krydda på landslagsmoset finns 250 000 kronor i extrapengar adderat. Kalmar står som värd för kvällens första duell. Heja Sverige!  

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 17:59

💰 Spiken! – USA

USA är världens bästa nation på damsidan. Till matchen mot Portugal är det mer eller mindre bästa tänkbara gäng som ställs på mattan i Texas och då är ettan omöjlig att ifrågasätta.

💣 Skrällen! – Australien

Danmark övervärderas tämligen grovt på hemmaplan. Australien är ett bra landslag som definitivt inte ska streckas runt 10-15 procent. Kul drag i Horsens.

1. Sverige – Norge X

Förberedelserna inför sommarens OS är i full gång för Peter Gerhardssons landslag och nu är tanken att truppen ska spelas in över två matcher. Först Norge, därefter Australien. Inga större överraskningar är att syna. Lindahl, Eriksson, Roddar, Asllani, Blackstenius, Hurtig med många fler känns som vanligt igen. Norge sprang plättlätt igenom sin EM-kvalgrupp och har under våren också fått bekänna färg i dubbla träningsmatcher. 2-0-segern mot Belgien var en stabilt utförd prestation medan 1-3 mot Tyskland lämnade något mer att önska. Gästerna kommer över gränsen med ett riktigt bra landslag trots allt och detta blir en utmaning för Sverige. Alla tecken!

2. Frankrike – Tyskland 2

Det är två världsnationer som kliver ut på Stade de la Meinau denna afton. Tyskorna promenerade som förväntat igenom EM-kvalet utan några som helst bekymmer och till matchen i Strasbourg kommer Martina Voss-Tecklenburg kunna ställa ett väldigt fint lag på banan. Maier, Schüller, Huth, Däbritz, Magull är bara en femling av alla toppspelare som är tillgängliga. Frankrike är faktiskt inte så mycket sämre. Corinne Deacon väljer att hålla bland annat Kheira Hamraoui utanför truppen vilket fått Barcelona-stjärnan att själv gå ut på sociala medier och be om en förklaring. Les Bleues är bra men bör ändå kunna få svårt att vinna. X2 är ingen dum idé alls.

3. Danmark – Australien X

Australien startar sin tid i Skandinavien med en match mot vår granne i sydväst, Danmark. Damerna från Oceanien har under våren gjort sig OS-klara genom att krossa Vietnamn över två matcher (7-1) och nationen är erkänt rätt bra och rankas bland annat före Danmark och även Norge samt Spanien. Det danska gänget är i sina bästa stunder väldigt tuffa att ha att göra med och ställer Lars Søndergaard bästa elvan på banan i Horsens så kommer det bli tufft för The Matildas, som gästnationen kallas. Ettan ser dock ut att bli en aning hårt spelad. Läge därför att hela upp fajten och jobba in högersidan till mycket fint pris.

4. Spanien – Belgien 1

Jorge Vilda och hans La Roja får en riktigt spännande utmaning på hemmamark då Belgien kommer på besök. Förbundskaptenen har inför denna samling bland annat plockat med ynglingen Clàudia Pina (01:a) som haft en fin säsong i Sevilla och även trion Sarriegi, Torrodà och Márquez, alla födda 00, är med i a-truppen för första gången. På minussidan finns stjärnor som Hermoso, Lucía Garcia samt Nahikari García som är på skadelistan. Tuffa avbräck. Belgien är inte så tokiga och reser till Spanien med mer eller mindre bästa laget. De Caigny, Mertens, Eurling, Wullaert med många fler finns med. Gästerna löste kvalet till EM-slutspelet nästa sommar och på det hela taget finns absolut en liten chans att störa nu. Ettan inleder men täck upp i jakten på större stålar.

5. Nordirland – Skottland 2

Skottland lyckades inte med bedriften av skörda en EM-biljett. Efter en flygande start och tre raka vinster blev det därefter fyra av fem torsk och både Finland och Portugal klev förbi brittiskorna. Till Nordirland ska nu gästerna ta sig och det är ett tämligen väloljat lag som besöker Belfast. För att nämna några spelare så är veteranerna Corsie och Little med. Stabile Chelsea-tankern Erin Cuthbert likaså. Nordirland lyckades å sin sida kvala sig till mästerskapet i England nästa år men har ändå inte riktig samma sting i sin trupp. Värdemässigt kan dessutom tvåan bli riktigt smaskig. Håller sig gästerna under 60 procent är det bara ta fram spikpistolen och nita dit tvåan.

6. Ungern – Serbien 1

Sista stoppet på europeisk mark sker i den ungerska staden Szeged. En stad som bara ligger dryga 25 kilometer från den serbiska gränsen vilket är tämligen passande nu då just Serbien är nationen som kommer på besök. Ungern kommer inte få spela EM nästa sommar. Detta efter att laget bland annat fått åka bananbåt på Gamla Ullevi mot Sverige (0-8 i baken) och även Island var numret för stora i kvalgruppen. Mot länder som Serbien kan ändå Margrét Kratz tjejer mäta sig väl. Besökarna har sina toppar men också väldigt djupa dalar, något som gjorde att Österrike lyckades vinna båda kvalbataljerna till EM och därmed var chansen till EM-slutspelet borta. 1X är en skaplig väg att gå i detta första av två landskamper lagen emellan på kort tid.

7. Jamaica – Nigeria 2

Det svänger likt reggae kring Jamaica. Landslaget från Karibien är inte direkt kända för att hålla igen vare sig framåt eller bakåt. I kvalet mot OS under fjolåret noterades både en 0-9:a i baken mot Kanada likväl som en 7-0-kross mot Saint Kitts och Nevis. Nu ska Hue Menzies och hans landslag besöka USA för att spela lite träningsmatcher mot tämligen tufft motstånd. Först ut är matchen mot Nigeria. Ett gäng som är högst rankat av samtliga damlag i Afrika. Både ett par svenskbekantingar (Kanu och Okobi) likväl som Ajibade (Atlético Madrid), Oshoala (Barcelona) och Payne (Sevilla) finns hos gästerna. På det hela taget ett stabilt landslag. De afrikanska Superfalkarna vinner. Tvåa i Houston.

8. USA – Portugal 1

Kupongens banketta hämtas också från Houston i Texas. USA kliver in i samma lilla träningsturnering där nyss nämnda Jamaica och Nigeria också finns. Amerikanskorna lämnar inget åt slumpen och matchar en ruggig trupp. Press, Rapinoe, Morgan, Lloyd med flera är alla med. Portugal är inte en nation som kan utmana världsettan och Francisco Neto damer får istället ställa in siktet på lite framgång mot Nigeria under måndagen istället. Ettan kan spikas av oavsett procent.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Sverige – Norge 1×2
2. Frankrike – Tyskland x2
3. Danmark – Australien 1×2
4. Spanien – Belgien 1×2
5. Nordirland – Skottland 2
6. Ungern – Serbien 1x
7. Jamaica – Nigeria 2
8. USA – Portugal 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Till Topptipset

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.