Foto: Bildbyrån

Det var inte bara seniorlandslaget som lyckades bra med helgens EM-kval. Även för U21-landslagen blev det tre färska poäng och en storseger när man tog sig an Island på hemmaplan.

När laget spelade sin första kvalmatch i september blev det en förlust mot Irland. Förväntningarna på lördagens match var därmed höga och de nästan 2 000 åskådarna på plats fick verkligen valuta för sina pengar. Slutresultatet i matchen blev 5-0, där det första målet kom 22 minuter in i mötet. Redan innan målet hade laget fått ett flertal chanser, men det var Mattias Svanberg som till slut kunde inleda lagets målskytte.

Innan lagen klev av planen för halvtidsvila kunde även Viktor Gyökeres näta och kort efter att matchen drog igång igen satte Island ett självmål som utökade Sveriges ledning. Mot slutet av matchen kunde Dejan Kulusevski och August Erlingmark sätta varsitt mål och därmed fastställa matchens slutsiffror. Både Kulusevski och Erlingmark gjorde i och med matchen sina allra första mål i U21-sammanhang.

Redan imorgon tisdag kvalar det svenska laget vidare och då blir det en match mot Luxemburg på bortaplan.

Uppdaterad 10 oktober, 2022


Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play