Uppdaterad 16 oktober, 2023

Foto: Uefa

Även Roland Nilsson presenterade idag sin trupp för de stundande matcherna i slutet av mars månad. Det som väntar är två träningslandskamper mot Ryssland och Skottland.
– Det blir en intensiv vecka. Vi ska inte bara jobba med vårt spelsätt utan också hur vi ska ha det i gruppen framöver och hur vi ska tänka vid de tillfällen vi har att samlas med landslaget. Det blir en hel del att jobba med både på och utanför planen, säger Nilsson enligt Svenskfotboll.se.

Laget kommer att hålla en samling i spanska staden Marbella där man den 22 och 25 mars tar emot det ovan nämnda motståndet.

Här är Sveriges hela U21-trupp mot Ryssland och Skottland:

Målvakter:
Pontus Dahlberg och Viktor Johansson

Försvarare:
Anel Ahmedhodzic, Hugo Andersson, Felix Beijmo, Dennis Hadzikadunic, Alexander Jallow, Thomas Poppler Isherwood och Johan Stenmark

Anfallare:
Samuel Adrian, Joel Asoro, John Björkengren, Gabriel Gudmundsson, Viktor Gyökeres, Emil Hansson, Bilal Hussein, Svante Ingelsson, Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg

U21 EM utökas – påverkar kvalet

I början av februari tog UEFA beslutet att utöka antalet lag som deltar i U21 EM från 12 till 16. Detta innebär att det är andra premisser som gäller när lagens kval drar igång till hösten. Inte längre är det enbart gruppettorna som går till turneringen, utan även den bästa grupptvåan avancerar. Samtidigt får övriga tvåor spela playoff om de sista platserna i turneringen.

– I samband med lottningen såg det väldigt svårt ut, att man i stort sett var tvungen att vinna gruppen, nu är chanserna att gå till slutspel betydligt större, kommenterade Roland Nilsson under dagens presskonferens.