Expekt

Foto: Bildbyrån

2019 blir året som det svenska herrlandslaget verkligen siktar in sig på nästa stora mästerskap efter sommarens VM i Ryssland. Förutom detta kommer laget spela en mängd andra matcher under året. Här summerar vi hur det stundande året kommer att se ut för laget.

Januariturné i Qatar

Mellan datumen 3-13 januari kommer landslaget hålla sin första samling, som sker i Qatar istället för Abu Dhabi som tidigare år. Under dessa dagar kommer man att spela två landskamper mot såväl det finska som det isländska landslaget som även de håller läger i samma område.

Kvalet till EM 2020

Det som ligger i fokus för året är kvalspelet där en plats i nästa europeiska mästerskap står på spel. Mellan mars och november kommer man att spela sammanlagt tio kvalmatcher där poängen är otroligt viktiga för avancemang. Det krävs att man blir ett av de två bästa lagen i gruppen, där man spelar matcher mot Rumänien, Norge, Malta, Spanien och Färöarna.

Skulle Sverige inte lyckas ta sig vidare till EM genom kvalet har man en andra chans i Nations League-playoffen som spelas i mars 2020. Går Sverige vidare till EM redan i år går deras playoff-plats vidare till något annat lag ifrån samma NL-division.

Här hittar du herrarnas kompletta spelschema för 2019

Uppdaterad 16 oktober, 2023