Bet365

Uppdaterad 6 oktober, 2021

Sverige gjorde en betydligt bättre match mot Italien än mot Irland. Det räckte dock inte efter ett Italienskt segermål i 88:e minuten. Ytterligare än match för Sverige utan skot på mål.

Sverige inledde bra mot ett Italien som stod på rätt sida och lät Sverige föra matchen. En pigg Albin Ekdahl, en offensiv Martin Olsson och en pånyttfödd Kim Källström gillade ytorna och tog sig fram till inläggsläge, men väl där tog det ofta stopp.

Närmare 1-0 var inte Sverige än Guidettis skott som var närmare inkast än hörna i slutet av första halvlek. Anfallsparet Zlatan och Guidetti hade det tufft mot Italien med Chellini i spetsen, som var mycket bra.

0-0 i halvtid med mersmak men utan att ha skapat något. Italien stack upp några gånger och det kändes farligt när de närmade straffområdet.

I andra halvlek skruvade Italien upp tempot och tog för sig mer, Isaksson fick stå på tå och mota inlägg ifrån Italiens högerkant.

Sveriges bästa chans kom efter ett vänsterinlägg ifrån Kim Källström där Sebastian Larsson är cm ifrån att nå bollen. På bortre stolpen missar en offside-stående Zlatan öppet mål.

i 82:a minuten kom bästa målchansen i matchen så långt. Ett inlägg som letar sig bort till Parolo på bortre stolpen, men nicken i ribban. Oerhört nära.

Så i den 88:e minuten fångar Eder upp bollen efter ett långt inkast och avancerar mot straffområdet, går förbi Granqvist och placerar in bollen otagbart i Isakssons vänstra hörn, en oerhörd kalldusch.

I 94:e minuten skriker Sverige efter straff, detta efter att Granqvist fallit i straffområdet, domaren väljer dock frispark till Italien och kort därefter är matchen slut och svensk förlust är ett faktum.

Frågorna efter matchen är många:

Berg eller Guidetti? Fortfarande ingen som övertygat, Guidetti såg tung ut och svårt att få tag i bollen.

Varför inga avslut på mål? Sverige hamnar för långt ut på kanterna, får inga lägen utanför straffområdet och är på fel ställen inuti straffområdet. Det krävs mer vilja och uppoffring för att ta sig till lägen. Faktum kvarstår dock att man inte vinner några matcher på antal skott på mål heller, viktigare att göra mål…

Straff eller inte? I min värld är det straff alla dagar i veckan, dragning i tröjan och inte i närheten av bollen. Domaren var inte helt med idag, dock är detta inte avgörande för utgången…

Går Sverige vidare? Det krävs tre poäng mot Belgien, rankade etta i världen. Inte mycket som talar för det, men hoppet är det sista som överger så…

Spelarbetyg Sverige:

Andreas Isaksson +++
Stabil och gör inga misstag, chanslös på målet

Viktor Nilsson Lindelöf ++
Helt okej defensivt, kan kräva mer offensivt med hans inlägg

Erik Johansson +++
Säker på fötterna, bra samspel med Granqvist

Andreas Granqvist +++
Grymt i luften och bra samarbete med Johansson

Martin Olsson ++
Blandar och ger, bra defensivt men kom fram för lite offensivt

Sebastian Larsson ++
Grym arbetsinsats som vanligt, saknar dock udden offensivt

Albin Ekdal +++
Bäste svensk i första halvlek, tog för sig offensivt och levererade bollar framåt

Kim Källström +++
Tillsammans med Ekdal bästa svensk. Bra defensivt och slog bättre bollar in mot straffområdet än tidigare

Emil Forsberg +
En besvikelse, kom inte fram, vägde för lätt. Bänken nästa match?

John Guidetti ++
Kämpar och springer men kommer inte till lägen. Ser tung ut

Zlatan Ibrahimovic ++
Går ner i plan och försöker fördela bollarna men tappar offensivt. Kommer inte till avslut.

Spelade för kort tid för betyg:
Oscar Lewicki
Jimmy Durmaz
Marcus Berg

Jerry Andersson


Italien - Sverige