Förbundskaptenen Janne Andersson och experten Bojan Djordjic hamnade i storbråk i måndagens studio-intervju i TV6 och Viaplay. Nu har Bojan Djordjic, efter en halv dags tystnad, uttalat sig med lite perspektiv.

Tisdagen har varit full av annorlunda landslagsnyheter. Efter måndagens EM-kvalmatch mot Azerbajdzjan har ingenting handlat om segern (5-0) utan det mesta har handlat om Janne Andersson och Bojan Djordjic bråk i Viaplay-studion. Under lunchen ventilerade förbundskapten Janne Andersson sina reflektioner efter intervjun, och nu var det tv-experten Bojan Djordjic tur. I ett pressmeddelande från Viaplay Group uttalar sig Djordjic.

– Jag står fast vid mina övertygelser och värderingar. Jag brinner för de här frågorna som bygger på egna erfarenheter sedan jag kom till Sverige 1992. Jag vill förena och bygga broar i ett splittrat samhälle och är hellre tydlig och obekväm, än otydlig och bekväm. Om man inte förstår vikten av det som skedde i vår sändning är det ett inneboende strukturellt problem. Även om Janne säger att det inte var hans intention, uppfattade jag att det blev en fråga om mitt ursprung och det gjorde mig sårad och besviken på min förbundskapten, säger Bojan Djordjic i Viaplays pressmeddelande.

”Inför mediauppbådet framkom det att landslagsledningen försökt att få kontakt med Bojan Djordjic, men han fick inte dessa samtal förrän efter att de kallat till presskonferensen”, skriver Viaplay i sitt pressmeddelande.

– Jag kan förlåta men inte glömma. Vi har alla något att lära av det här och jag kommer fortsätta att rakryggat göra mitt jobb, avslutar Djordjic.

För att få ett hum om vad bråket handlade om: Läs alla citat från den uppmärksammade intervjun HÄR och Janne Anderssons kommentarer från landslagets pressträff HÄR.

Uppdaterad 28 mars, 2023