Expekt

Herrlandslagets förbundskapten Janne Andersson och tv-experten Bojan Djordjic har pratat ut. Efter studio-bråket efter EM-kvalmatchen mot Azerbajdzjan har duon haft ett bra snack, och försonats.

Ja men visst var det tv-historia i måndags när Sveriges förbundskapten Janne Andersson rök ihop med Bojan Djordjic i Viaplay-studion. Duon hamnade i en vild diskussion efter att Bojan Djordjic ställt en fråga om Jesper Karlssons speltid efter 5-0-segern mot Azerbajdzjan, något som förbundskapten Andersson inte uppskattade. Hela händelseförloppet hittar du här.

I efterspelet gick Janne Andersson ut på en presskonferens och talade ut om sitt beteende, som han beskrev som ”dåligt”. Därefter uttalade sig även Bojan Djordjic där han förklarade att han kunde förlåta men inte glömma.

Det stora bekymret för Viaplay-experten Bojan Djordjic var Janne Anderssons uttalande: ”Vad representerar du?” där den Jugoslavien-födde Djordjic tog det som en pik mot hans ursprung, även om förbundskapten Andersson totalt dementerade den saken i efterhand. Medan fotbollssverige gått på helspänn under veckan och väntat på vad som händer härnäst kom ett glädjande besked under onsdagen. I ett pressmeddelande skickade Svenska Fotbollförbundet (SvFF) ut att Janne och Bojan har försonats.

I en dryg timme ska duon ha pratats vid, om det mesta förutom just fotboll. Och efter samtalet ska båda ha gått därifrån med inget annat än allra största respekt för varandra, enligt förbundet.

– Vi hade ett bra och varmt snack och känner båda en delaktighet i att det inte blev bra i måndags. Därför var det extra fint att ses och städa undan den här händelsen på ett ärligt sätt och vi gjorde det med hjärta och förståelse för varandra. Vi är överens om att gå vidare och därmed är saken utagerad, säger Janne Andersson till förbundets hemsida.

– Det blev ett långt, djupt och fint samtal där vi landade i ett samförstånd med förlåtelse åt båda håll. Det som skedde mellan oss är nu utagerat. Det var viktigt för mig att Janne var genuint intresserad av min livshistoria och ville förstå min reaktion och känsla, även om vi kommer från olika generationer och från olika bakgrunder. Det här mötet blev mer givande än vad jag ens trodde på förhand, där fotboll var faktiskt det vi minst pratade om, säger Bojan Djordjic till SvFF:s hemsida.

Uppdaterad 30 mars, 2023