Expekt

Det var tung start i EM för Ukraina med 3-0 förlust mot Rumänien. Slovakien fick däremot en smakstart när de skrällde mot Belgien. Men 1 mål och 1 assist av Mykola Shaparenko gör att Ukraina fortfarande har chanser att ta sig vidare till slutspel.

Slovakien var det laget som startar bäst med en dubbelchans redan i 11:e matchminuten. Slovakien är laget som tar ledningen då det uppstår en chans efter ett inkast nära Ukrainas straffområde. Inkastet når Lukas Haraslin som lägger en cross den mot bortre stolpe där Schranz får stå helt ostörd och nicka in 1-0 till Slovakien. Svagt försvarsspel från Ukraina i denna situation.

Slovakien är ofta uppe och pressar Ukraina i början av matchen, så att de inte kan få igång sitt spel. Det står 1-0 till Slovakien efter 1:a halvlek

Kvitteringen för Ukraina kommer i 54:e minuten då Mykola Shaparenko får stå obevakad och slå in kvitteringen. Yaremchuk blir sedan även matchvinnare när han i 80:e minuten ger Ukraina ledningen och då räddar Ukrainas drömmar om att nå slutspelet.

Slovakien – Ukraina 1-2

’17 1-0 Ivan Schranz
’54 1-1 Mykola Shaparenko
’80 1-1 Roman Yaremchuk

Uppdaterad 21 juni, 2024