Snabbare har nyligen lanserat en utmanare till Strykipset som heter Tipsduellen, spelet utan kryss. I del av lanseringen så levererades ett två ton tungt kryss av is framför konkurrentens huvudkontor i Solna imorse.

”Hej Patrik! Ni får vårt kryss, vi behöver det inte”, var hälsningen i detta bus till Svenska Spels VD Patrik Hofbauer.

– Att sätta kryss kan vara jobbigt, så vi bestämde oss för att plocka bort dem. Spelaren tippar bara på det lag man tror vinner. Blir det lika i matchen har alla spelare rätt. Dessutom väljer vi ut de 10 mest spännande matcherna varje vecka oavsett om de spelas i ett land där man äter tapas, fish & chips eller köttbullar med brunsås och lingonsylt, säger, Tommy Grundelius Varumärkeschef på Snabbare i ett pressmeddelande.

Stryktipset är det spel som utan tvekan varit en av Sveriges mest populära spel när det kommer till vadhållning. Redan 1934 hade Stryktipset premiär och då med 12 rader. Det var 1969 som det ändrades till 13 rader och först då man kunde få 13 rätt. Men det har alltså dröjt till 2021 innan det lanserats en konkurrent.

– Det är tänkt som en ödmjuk och rolig gest till en aktör vi har enorm respekt för. Nu får krysset stå i vårsolen och smälta ner i sakta mak framför deras kontor. Jag hoppas att vår konkurrent uppskattar vår kreativa passning och kanske bjuder på en tackling tillbaka, säger Tommy Grundelius.

Vi har tidigare skrivit om vad tipsduellen är och hur det funkar, läs mer om tipsduellen här.

Uppdaterad 5 maj, 2021


Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play