MATCH: Turkiet – Island

 SPELTIPS: Turkiet vinner

 SPELSTOPP: 18:00

 UNITS: 2/5

 SPELBOLAG: ComeOn

       Odds          

1.76

EM-Kvalet går in i sitt slutskede, grupperna ska avgöras och nationer ska få fira EM-avancemang eller sörja ett missat EM. Matchen Turkiet mot Island kan bli en exakt sådan. Turkiet blir kvalificerade för EM vid minst en poäng och Island är piskade att vinna för att ha en chans att nå topp två i Grupp H.

Tuffast möjliga motstånd väntar för Erik Hamrén och hans Island, Turkiet på bortaplan. Ett Turkiet som inte bara varit obesegrade under EM-kvalet på hemmaplan, laget har inte heller släppt in några mål.

Island måste vinna matchen för att ha någon som helst chans inför sista omgången att ta en topp två placering. Laget ligger med två omgångar kvar fyra poäng bakom Turkiet och Frankrike. Så för att Island ska ta en direkt plats till EM och inte behöva förlita sig på Nations League kvalet så krävs en seger i Istanbul.

Turkiet kan spela utan press i den här matchen och mycket ska till för att laget inte ska ta sig till EM, laget möter Andorra på bortaplan i sista omgången så även om laget skulle förlora mot Island så har man väldigt stora chanser att ta sig till EM ändå.

Nu tror jag att ett hemmastarkt Turkiet på ett koktande Türk Telecom Arena i Istanbul kommer vara för tuffa för Island och Turkiet kommer säkra EM-platsen under torsdagen. Oddset på en Turkiet vinst är 1.76 hos ComeOn och det är där jag väljer att lägga mina pengar.

Speltips: Turkiet vinner

Jag väljer att spela på Turkiet som vinnare för att:

  • Turkiet är otroligt starka på hemmaplan

  • Island har 1 vinst utanför Island på senaste 13 matcherna

  • Det kommer vara ett galet tryckt i Istanbul och jag tror inte Island kommer klara av den pressen

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här

Uppdaterad 4 september, 2023


Borussia Dortmund - Real Madrid
TV4 Play