TOPPTIPSET 25/6

System: 108 rader

SPELSTOPP: 17:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Lilleström – Rosenborg X2
2. Sarpsborg – Viking 1X2
3. Dundalk – Derry City 1
4. Waterford – St. Patrick’s 1X2
5. Finn Harps – Longford 1X2
6. Shamrock – Drogheda 1X
7. Treaty – Galway 2
8. Cabinteely – U.C.D 2

Inget EM på tapeten denna fredag, men väl sex matcher hämtade från de irländska toppligorna. Två pampiga bataljer från norska Eliteserien finns även att sätta tänderna i på Topptipset kvällen före midsommarafton. Inte universums roligaste matcher kanske, men för oss som gillar spelvärde finns en del att gotta sig åt. Mot åtta gröna bockar!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 17:59

💰 Spiken! – Dundalk

Dundalk har inte levt upp till förväntningarna hittills men besitter tillräckligt med spets för att vända på skutan. Bra läge till att plocka tre poäng mot ett på pappret svagare Derry City.

💣 Skrällen! – Longford

Finn Harps får alldeles för stort förtroende av det svenska folket i en troligen jämn match mot Longford. Kan gästerna hålla ihop försvarsspelet finns alla möjligheter till att ta poäng. Krysset och tvåan är två givna inslag i jakten på storkovan.

1. Lilleström – Rosenborg 2

Vi inleder i det norska finrummet där Rosenborg är i stort behov av en trepoängare om den klassiska klubben ska kunna haka på Bodö/Glimt och Molde i toppen av tabellen. De så kallade Trollungarna kommer närmast från två raka nederlag och tvingas alltjämt klara sig utan nyförvärvet från Sirius, Stefano Vecchia, som dras med skadeproblem. Däremot har Halmstads forna påläggskalv, Rasmus Wiedesheim-Paul, visat framfötterna mot slutet och kan bli den som skjuter tre poäng till klubben från Trondheim. Lilleström avskyr att möta Rosenborg, något tolv raka tävlingsmatcher på hemmaplan utan seger indikerar. X2 räcker på Åråsen Stadion.

2. Sarpsborg – Viking 1

Viking finns med och krigar på den övre halvan av tabellen trots att laget från Stavanger snittar över två insläppta mål per match. Endast jumbon Brann har tvingats vittja nätet fler gånger än Vikingarna. Det har sannerligen varit rörigt framför Iven Ausbo i kassen, men det ska även sägas att de tillresta är vassa i de främre leden där målkungen Veton Berisha redan står noterad för fem baljor med åtta matcher under bältet. Sarpsborg tog en tung skalp borta mot Rosenborg senast och får i kraft av hemmaplan bära ett ett visst favoritskap. Koppla gärna på hela bältet.

3. Dundalk – Derry City 1

Över till den irländska högstaligan där de femfaldiga mästarna sedan 2014, Dundalk, febrilt söker efter stabilitet denna säsong. The Lilywhites är alldeles för bra för att husera på den undre halvan av tabellen efter 17 avverkade omgångar. Med sex pinnar upp till en Europaplats är det av största vikt att värdarna börjar vinna matcher i rask takt. God chans till en trepoängare finns när Derry City gästar Oriel Park. Nordirländarna är inte på Dundalks nivå rent kvalitetsmässigt och på denna skådeplats har inte Derry vunnit sedan 2013. Den fina värdeettan är kupongens bästa spik!

4. Waterford – St. Patrick’s 2

Waterford har bara fått segerjubla fyra gånger efter 17 omgångar av Premier Division. Två av dessa skalper har bärgats under de tre senaste matcherna och nästjumbon hoppas nu på att den fina formen kvarstår när serieledande St. Patrick’s tågar in på RSC Waterford. Atleterna från huvudstaden ser ut att göra upp om ligatiteln med Sligo och Shamrock, formen är det heller inget fel på hos gästerna som i juni månad skrapat ihop maximala nio poäng. Inbördes möten sedan 2019 är det emellertid fördel Waterford och då tvåan streckas i högsta laget välkomnas garderingar tidigt.

5. Finn Harps – Longford 2

Fyra poäng bakom Waterford, och allra längst ner i träsket, finner vi Longford som sedan premiärsegern mot Derry City inte har vunnit en enda match. Gästerna har fyra poäng upp till en kvalplats, att som bäst plocka några kryss här och var kommer inte att räcka till ett nytt kontrakt för De Town. Hygglig segerchans emellertid under fredagskvällen när Longford bussar upp till Ballybofey. Finn Harps är faktiskt betydligt bättre på resande fot än på Finn Park där de blott grejat en pinne sett till de sex senaste kamperna. Jämnt möte att vänta och då allt värde finns samlat på högerkanten känns tvåan given i utgång. Måla helst tvärsöver.

6. Shamrock Rovers – Drogheda 1

De regerande mästarna Shamrock Rovers finns även med i toppen av tabellen denna säsong. Det grönvita Dublin-laget har precis som ligaledarna St. Patrick’s spelat ihop 34 poäng inför den 18:e omgången. Hemmalagets duo Gaffney/Burke har tillsammans svarat för 13 baljor, båda huserar topp 10 i skytteligan och är två strikers Drogheda behöver se upp med. De irländska turkarna, som Drogheda kallas då de samarbetar med Trabzonspor, kan mäta sig med Rovers offensiv men är desto svagare i de bakre leden och trivs dessutom illa på Tallaght Stadium. Nykomlingarna har stått för en bra säsong, men får vara nöjda om de löser en pinne i Dublin – 1X.

7. Treaty United – Galway United 2

Vi tar oss ner till den omtalade ligan Drogheda vann den gångna säsongen. Två gäng som fortfarande har chansen att göra samma resa som de irländska turkarna drabbar samman på Markets Field i Limerick. Treaty United kan blicka tillbaka på en fin säsong och ligger bra till för att nypa en av de fyra kvalplatserna upp till Premier Division. Galway återfinns tre poäng bakom Treaty, men ska trots det hållas som ett nummer större än hemmalaget. Hos gästerna finns flera spännande spelare, däribland Ruairi Keating som med sina fem kassar ligger på en ensam tredjeplats i skytteligan. Tvåan är ett av kupongens finaste tecken och en möjlig spik.

8. Cabinteely – U.C.D 2

Kupongen går i mål i Dublin där det vankas derby på Stanbrook Road. Cabinteely lyckades inte få hål på ett defensivt starkt Galway senast det begav sig och föll med 0-1. Värdarna riskerar att gå samma öde till mötes då de ställs mot ett revanschsuget UC Dublin. U.C.D, som för ett par år sedan huserade en våning upp i hierarkin, kommer från svaga insatser mot Bray och Cobh Ramblers och vill med all säkerhet göra bättre ifrån sig under fredagskvällen. När dessa antagonisterna drabbade samman i våras sköt unge Colm Whelan ett hattrick för UC Dublin. 20-åringen kan mycket väl bli tungan på vågen även denna gång. Fin spiktvåa!

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Lilleström – Rosenborg x2
2. Sarpsborg – Viking 1×2
3. Dundalk – Derry City 1
4. Waterford – St. Patrick’s 1×2
5. Finn Harps – Longford 1×2
6. Shamrock – Drogheda 1x
7. Treaty – Galway 2
8. Cabinteely – U.C.D 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
miguel@sportnyhet.com

>> Läs mer om mig här

Uppdaterad 25 juni, 2021