TOPPTIPSET 22/6

System: 108 rader

SPELSTOPP: 18:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Tjeckien – England 2
2. Kroatien – Skottland 12
3. Karlskrona – Hässleholm 1X
4. Ullared – Onsala BK 1X2
5. Grebbestad – Vänersborg 1
6. Angered – Lidköping 1X2
7. Yxhult – IFK Skövde 1X2
8. Friska Viljor – Täfteå 1

Två EM-matcher från de brittiska öarna inleder tisdagens Topptips som därefter endast bjuder på bataljer från den svenska fjärdeligan. Det finns både ett par fina värdespikar och trevliga drag att syna i jakten på åtta gröna bockar med fin utdelning. Nu kör vi!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 18:59

💰 Spiken! – Grebbestad

Skärgårdslaget undervärderas av tipparna som tittar för mycket i den tidiga serietabellen. Ettan är kupongens bästa tecken just nu och en given spik.

💣 Skrällen! – Lidköping

Angered har fått en pangstart på sejouren i Division 2, men är absolut ingen omöjlig motståndare för Lidköping. Kan gästerna hålla ihop spelet i 90 minuter ska skrällen inte uteslutas. Finfin tvåa!

1. Tjeckien – England 2

Tjeckien har överraskat i positiv bemärkelse och står på finfina fyra poäng inför den avslutande omgången. 2-0 mot Skottland följdes upp med delad ära mot Kroatien (1-1) efter att långskånken Patrik Schick dundrat in sitt tredje mål i turneringen via straff. En topp 2-placering är ändå inte i lås, men tjeckerna lär ta sig in i playoff. England lyckades inte få hål på ett starkt skotskt försvar, men det finns gott om kvalitet hos Lejonen för att de ska klara av att handskas med Tjeckien på Wembley och landar tvåan in under 65 procent åker spikklubban fram.

2. Kroatien – Skottland 2

Grupp D är ett getingbo inför den rafflande avgörande omgången. Dessa aktörer står båda på en poäng, en stor besvikelse för Kroatien som inte har kommit upp i förvånad nivå. Stjärnspelare som Modric och Rebic visade taskigt kroppsspråk mot Tjeckien senast och de vice världsmästarna bör passa sig för ett sammansvetsat Skottland. Kiltgubbarna kryssade mot England efter en perfekt genomförd batalj. Eftersom båda lagen måste gå för tre poäng utesluter jag krysset från ekvationen. Gaffeln känns som en given lösning på Hampden Park – etta-tvåa!

3. Karlskrona – IFK Hässleholm 1

Från den europeiska landslagsscenen tar vi oss vidare till Division 2 Norra Götaland. Karlskrona siktar på ett snabbt återtåg efter att ha ramlat ur Ettan Södra den gångna säsongen. De svartorangea har fått behålla flera viktiga kuggar och även inlett stabilt hemma i marinstaden med dubbla triumfer på lika många försök. Blekingeborna ställs kanske inför det hittills tuffaste testet när IFK Hässleholm kommer på besök. Gästerna har även de börjat fint poängmässigt, men samtidigt mött ett par på pappret svagare lag. 1X bör räcka i Blekinge.

4. Ullared – Onsala BK 2

Västra Götaland står för konfekten härnäst när Morgan och Ola-Conny kallar på uppmärksamhet. Gästande Onsala åkte på en rejäl snyting borta mot Johan Oremo och hans Ängelholm senast med hela 1-5. Värt att ta i beaktning är att skåningarna är tippade att dra iväg i toppen av tabellen. Även Ullared fick smaka på stortorsk då Sävedalen var och hämtade en bergsäker 4-0-seger här på Hedevi IP. Spåkulan siar om att ny tuff batalj stundar för för hemmahörande Ullared, men då tvåan streckas i högsta laget åker både krysset och ettan med illa kvickt. Alla tecken.

5. Grebbestad – Vänersborgs FK 1

I fjol huserade Grebbestad i toppen av Division 2 Norra Götaland, men starten på denna säsong har inte varit den bästa med deras mått mätt. Topp-tipparna har gjort det klassiska misstaget att bara titta på tabellen trots att det fortfarande är tidigt på säsongen. Skärgårdslaget har huserat i toppen av tabellen under de två senaste åren och ska sett till truppen kunna avancera uppåt vad det lider. Vänersborg har löst fyra poäng med lika många matcher under bältet och är normalt sätt inget vidare på resande tass. Ettan är en mycket fin värdespik som jag hugger på stående fot!

6. Angered – Lidköping 2

Lidköping rivstartade i matchen hemma mot BK Forward senast det begavs sig och gick tidigt ifrån till en 3-0-ledning. Västgötarna klappade emellertid ihop och torskade med 3-4. En sådan svidande förlust tär såklart på självförtroende men helt chanslösa, som det svenska folket vill få det till, är inte gästerna när de äntrar Hjällbovallen. Nykomlingen Angered har förvisso fått en strålande start och flyger med i toppen av tabellen, men bortapoäng ska definitivt inte räknas ut i Göteborg. Jag väljer att helgardera och jobba skräll.

7. Yxhult – IFK Skövde X

Vidare till Närke där ett nykomlingsmöte på Moabvallen i Kumla står på menyn. Båda lagen har fått en stabil start och parkerar i mitten av tabellen efter tre respektive fyra spelade omgångar. Hemmahörande Yxhult kommer närmast från en meriterade 3-0-skalp borta mot det starka Grästorpslaget Gauthiod. Inbytte Edvin Cimirotic hade dock ingen vidare afton då han fick syna rött kort efter knappa fyra minuter på planen i Västergötland. Han är således avstängd i denna på förhand vidöppna tillställning i speedwaystaden. Helgardera och gå vidare.

8. Friska Viljor – Täfteå 1

En tripp upp till Norrlandstvåan rundar av tisdagens Topptips. Örnsköldsvikslaget Friska Viljor har inte levt upp till de högt ställda förväntningarna så här långt, men ska ses med god chans att avgå med en viktoria hemma på Skyttis IP när Täfteå kommer på besök. De tillresta västerbottningarna har gått på pumpen i tre av de fyra inledande matcherna och dessutom släppt in mängder med mål bakåt. Inbördes ståtar Viljorna med fyra raka vinster och känslan är att det är dags för en trepoängare nu. Ettan spikas till, vad det verkar, fint värde.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Tjeckien – England 2
2. Kroatien – Skottland 12
3. Karlskrona – Hässleholm 1x
4. Ullared – Onsala BK 1×2
5. Grebbestad – Vänersborg 1
6. Angered – Lidköping 1×2
7. Yxhult – IFK Skövde 1×2
8. Friska Viljor – Täfteå 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 22 juni, 2021