Uppdaterad 26 juni, 2021

TOPPTIPSET 26/6

System: 108 rader

SPELSTOPP: 17:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Wales – Danmark 2
2. Italien – Österrike 1X2
3. Nederl. – Tjeckien 1X2
4. Belgien – Portugal 1X
5. Sligo – Bohemians 2
6. Kansas City – LA FC 1X2
7. Seattle – Vancouver 1X
8. San Jose – LA Galaxy 1
Till Topptipset

Vi har en häftig lördagskupong att sätta tänderna i som bland annat innehåller fyra åttondelsfinaler från EM, varav två liras under söndagen. Danmark ser ut att bli en värdemässigt trevlig spik medan giganterna, Nederländerna och Italien, streckas på tok för högt mot två luriga opponenter. En irländsk ligamatch samt tre nattmackor från MLS rundar av kalaset. Mot åtta gröna bockar!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 17:59

💰 Spiken! – Danmark

Danmark har tagit sig samman och levererat två ståndaktiga insatser mot Belgien och Ryssland. Samma intensitet och frenesi från danskarna och biljetten till kvarten är klappad och klar. Heja röde och hvide!

💣 Skrällen! – Tjeckien

Tjeckien undervärderas å det grövsta i åttondelen mot Nederländerna som för första gången i detta EM inte får spela i Amsterdam. Det tänker jag ta tillvara på omgående. Tvåan rensar friskt och är ett givet inslag.

1. Wales – Danmark 2

Danmark tog sig samman och körde över Ryssland framför närmare 24,000 ölhävande danskar på ett kokande Parken i Köpenhamn. 4-1 mot ryssen räckte till en andraplats i gruppen och en trevlig lottning i form av Wales i åttondelsfinalen. Wales hade en del flax som knep en pinne mot Schweiz i premiären. I den andra rundan visade Drakarna ingen pardon när en viss Bale stod i centrum i 2-0-segern mot Turkiet. Wales stora gigant stod för två assist till Ramsey och Roberts och hann även med atta dra iväg en straff fem meter över. Känslan är dock att det europeiska jippot tar slut för walesarna som tvingas avvara avstängde Ampadu. Tvåa!

2. Italien – Österrike X

Italien är det lag som kanske har överraskat mest i positiv bemärkelse. Det låter kanske konstigt att säga så om ett italienskt fotbollslandslag, men att pastakokarna skulle dominera totalt mot Turkiet, Schweiz och Wales trodde nog inte många på förhand. Att backbjässen Chiellini kan komma att missa åttondelen är dock oroande och Österrike såg fina ut mot Ukraina senast i 1-0-viktorian. På neutral bana i London ska alplandet ses med större chans än vad både odds och streck gör gällande. Hela upp ögonaböj!

3. Nederländerna – Tjeckien 2

Nederländerna tog full pott i gruppspelet och har fått en skön lottning då de ställs mot tabelltrean i Grupp D, Tjeckien. Skulle De Oranje passera pilsernationen väntar vinnaren mellan Danmark och Wales. Det är såklart två skickliga lag, men holländarna har utan tvekan fått vägen fram till semifinal utstakad. Tjeckien behöver verkligen inte skämmas för sina insatser i gruppen – segern mot Skottland följdes upp med delad ära mot Kroatien och framåt är “schicklige” Schick ett ständigt hot. Även fast en holländsk seger ligger närmast till hands går det inte att blunda för värdet till höger. Rensartvåan är ett måste!

4. Belgien – Portugal 1

Dynghet åttondelsfinal från ett dynghett Sevilla där temperaturen väntas ligga strax under 30 grader när matchen blåses igång på Estadio de la Cartuja. Möjligen att Portugal kanske drar en en liten fördel av det varma klimatet, men rent fotbollsmässigt råder det ingen tvekan om att Belgien får dra på sig favoritkepsen. Världsettorna gick rent i gruppspelet mot Ryssland, Danmark och Finland och släppte endast in en balja. Cristiano Ronaldo toppar skytteligan med sina fem påsar, men som lag blandade Portugal höga toppar med djupa dalar i tuffa Grupp F. Möjligen att portugiserna kan gneta till sig ett kryss under ordinarie tid. 1X tippas.

5. Sligo Rovers – Bohemians 2

Det råder ingen tvekan om vilket lag som är hetast i den irländska högstaligan för tillfället – Bohemians ståtar med 13 inspelade poäng av 15 möjliga sista fem omgångarna där bland annat dubbla storvinster mot Dundalk (5-1) och Drogheda (5-0) samt en trea mot självaste Shamrock Rovers syns i Bohemernas papper. Georgie Kelly står noterad för åtta strutar sista fem fighterna. 24-åringen går på vatten just nu. Sligo Rovers har tagit motsatt riktning efter dubbla torsk och blott en inspelad pinne mot Derry City senast. Tydlig fördel gästerna från Dublin. Tvåan spikas!

6. Kansas City – LA FC 1

Trippla nattmackor från MLS ror kupongen i land tidigt under midsommardagen. Kansas City fortsätter att övertyga i den västra konferensen med en nuvarande andraplats i tabellen. Den ungerska strikern Dániel Sallói sköt två baljor för Kansas i segern mot Colorado och är med sina fem fullträffar sista sex matcherna i ruggig form. Los Angeles FC har ett par internationella gubbar iväg på EM, däribland Ecuador-backen Diego Palacios, men ståtar samtidigt med dubbla skalper i följd mot Kansas. Den senaste bataljen på Children’s Mercy Park slutade 1-5 till gästerna. Helt vidöppet möte på förhand. Alla tecken åker därmed in så tidigt det går.

7. Seattle – Vancouver 1

Betydligt mer ensidig historia att vänta när vi skiftar över fokus till Seattle som till hösten välkomnar ett nytt NHL-lag, Seattle Kraken. Stadens MLS-lag går som tåget och toppar den västra konferensen. Gurra Svenssons forna gäng är som enda MLS-lag obesegrade efter tio spelade omgångar. Vancouver Whitecaps började säsongen stabilt, och tog poäng i tre av de fyra första omgångarna. Därefter har det gått blytungt för kanadickerna som anländer till Lumen Field med fem raka förluster i ryggen. Möjligen att besökarna från hockeynästet kan kriga till sig ett kryss mot Sounders som saknar ett par ordinarie pjäser. 1X är ett lås.

8. San Jose – LA Galaxy 1

Målgång sker i Kalifornien där hemmahörande San Jose befinner sig i en djup svacka för tillfället. Earthquakes har blott fått med sig en poäng under de senaste sex omgångarna och hade inte en sportmössa borta mot Orlando City häromsistens (0-5). Här ges ändå värdlaget hygglig chans att vända på skutan när Chícharito Hernández LA Galaxy gästar Earthquake Stadium. Besökarna från The City of angels har gått på pumpen i två av de tre senaste matcherna på resande fot och dessutom inte vunnit på denna skådeplats sedan 2017. Håller sig tvåan kvar under 45 procent åker spikklubban fram.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Wales – Danmark 2
2. Italien – Österrike 1×2
3. Nederl. – Tjeckien 1×2
4. Belgien – Portugal 1x
5. Sligo – Bohemians 2
6. Kansas City – LA FC 1×2
7. Seattle – Vancouver 1x
8. San Jose – LA Galaxy 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Till Topptipset

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.