Expekt

När Sverige i början av september inleder sin väg mot det kommande Europamästerskapet kommer man troligen få spela utan stjärnnamnet Zlatan Ibrahimovic. Detta efter att han skadats i en muskel vid revbenet, en skada som enligt många experter kan hålla en spelare borta ifrån spel i närmare en månads tid.

Det var under lördagen när Ibra med sin klubb Paris Saint-Germain spelade säsongens första hemmamatch som han efter 16 minuter fick kliva av plan. PSG bekräftade igår att Zlatan Ibrahimovic har drabbats av en delvis bristning i den sneda bukmuskulaturen på vänster sida. Hur lång rehabilitering som kommer krävas är ännu oklart och kommer troligen att säkerställas inom de närmaste dagarna.

Den första kvalmatchen spelas den 8 september mot Österrike, ett lag som Sverige spelade ut ur VM-kvalet förra hösten. Dessa är så klart sugna på revansch och ser istället Zlatans frånvaro som en fördel. Därförinnan spelar man den  4 september en träningsmatch mot Estland.

Tidigare i sommar gick Zlatan ut med nyheten om att EM 2016 troligen blir hans sista stora mästerskap som fotbollsspelare. Under samma år går även hans kontrakt med PSG ut och om han kommer att skriva på för ytterligare år i klubben är ännu oklart.

Uppdaterad 1 juli, 2022