TOPPTIPSET 27/5

System: 108 rader

SPELSTOPP: 18:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader  
1. Molde – Vålerengen 1X2
2. Venezia – Cittadella 1
3. Toulouse – Nantes X2
4. Thun – Sion 12
5. Turkiet – Azerbajdzjan 1X2
6. Lidköping – Jitex 1
7. Defensa – Inde. del Valle 1X2
8. Flamengo – Vélez Sarsfield 1
Till Topptipset

Det är en salig blandning som erbjuds denna torsdag. Topptipset innehåller allt från europeiskt kvalspel till ligafotboll från Norge och Sverige. Dessutom ska Turkiet inleda genrepet mot sommarens EM-slutspel. Avslutar gör vi med två matcher från Copa Libertadores. Åtta rätt ligger i kikarsiktet, ni hänger väl med?

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 18:59

💰 Spiken! – Flamengo

Flamengo säkrar gruppsegern vid en poäng, men brassarna lär ta alla tre. Jag håller de rödsvarta som betydligt bättre än Vélez Sarsfield, något vi fick se i det vändande mötet (3-2). Större siffror att vänta i Rio de Janeiro.

💣 Skrällen! – Azerbajdzjan

Turkiet har tidigare haft svårigheter mot lag som backat hem och här väntar just ett sådant i form av Azerbajdzjan. Resultatet är inte det viktigaste för turkarna här och då ska den högt streckade ettan garderas omgående.

1. Molde – Vålerengen 2

2019 löste Molde guldet i Norge och med ett riktigt fint lagbygge denna säsong är tanken att värdarna ska vara med och utmana om en ny titel. Inledningen av serien har varit mycket bra. Tio pinnar på fyra matcher är klart godkänt och dessutom har Erling Moes mannar öst in mål inledningsvis. Vålerengen blir dock ingen enkel match. Gästerna från Oslo vann en av två matcher inbördes i fjol och har nu startat upp med att krossa Brann borta och även kryssat mot Mjöndalen samt Rosenborg. En tvåa runt 10-15 procent är extremt smaskig. Jag plockar med hela spannet direkt och jobbar in högersidan.

 

2. Venezia – Cittadella 1

Venezia sitter i pole position vad gäller att nå Serie A då de vann det första mötet mot Cittadella med 1-0. Värdarna från Venedig är erkänt starka på Stadio Pierluigi Penzo och det här blir en otroligt svår nöt att knäcka för gästerna. Spelet på resande fot rosade inte marknaden under säsongens gång, något endast sex vinster på 20 försök vittnar om. Med tanke på att Cittadella behöver öppna upp sig för att jaga mål lär ytor uppstå för Francesco Forte och company. Det är ytor jag tror värdarna utnyttjar. Ettan står stadigt allena. 

 

3. Toulouse – Nantes 2

Akten på Stadium de Toulouse är den första av två där vinnaren kniper den sista platsen i Ligue 1 till hösten. Toulouse svajade till slut några gånger för mycket för att lägga beslag på en direktplats till finrummet, något som kan stå Ola Toivonens gamla lag väldigt dyrt här. Nantes är förbättrade sedan Antoine Kombouaré tog över ansvaret och med fyra segrar på de fem avslutande omgångarna går Kanariefåglarna in i detta kval med gott om självförtroende. Det smittar av sig på plan. X2 spelas till smygvärde.

 

4. Thun – Sion 1

Kval står även på tapeten i Schweiz där en plats i Super League ligger i potten. Sion tillhörde densamma den gångna säsongen, men även om gästernas offensiv håller hög klass går det inte att säga detsamma om defensiven. Nu står ett skickligt Thun på andra sidan och jag är långt ifrån övertygad om att Sion grejar detta. Värdarna har en spetsig anfallare i Chihadeh som är kapabel att åstadkomma väldigt mycket av väldigt lite. Att vi får sen en målrik tillställning är jag övertygad om och då faller valet på gubben (etta-tvåa). 

 

5. Turkiet – Azerbajdzjan X

Turkiet ska som bekant spela EM om några veckor och i genrepet har Senol Günes och company valt att mäta krafter med Azerbajdzjan och Moldavien. Vi ska här syna drabbningen mot de förstnämnda och jag vill omgående höja ett varningens finger när ettan dansar upp mot 80 procent. Turkiet har mot slutet haft uppenbara problem mot lågt stående lag och då det lär laboreras rejält bland namnen i truppen välkomnar jag garderingar så tidigt det bara går. Högersidan är vital i en match där resultatet är sekundärt för storfavoriten.

 

6. Lidköping – Jitex 1

Vi förflyttar oss till damernas Elitettan där Lidköping vaknat till liv efter en svag start. Nyförvärven börjar bli varma i kläderna hos värdinnorna och med två av två möjliga segrar på Framnäs IP kan vi slå fast att LFK inte är lätta att tas med på eget gräs. Jitex tappade inför säsongen en mängd bärande spelare och då inga egentliga förstärkningar har hämtats in går gästerna från Mölndal en tung säsong till mötes. Defensiven har svajat betänkligt och här kammar Jitex noll. Ettan singlas med god känsla.

 

7. Defensa y Justicia – Independiente del Valle X

Copa Libertadores härnäst där en extremt svårsiad fajt ska synas i Argentina. Gruppspelet går in i den sista omgången och för Defensa y Justicia betyder matchen mot Independiente del Valle inte ett skvatt. Avancemanget och andraplatsen är redan klart och även om argentinarna är att anse som det bättre laget rynkar jag på näsan åt stundande uppgift. Independiente del Valle har en plats i Copa Sudamericana att spela för och då jag misstänker att Defensa kan komma att mönstra en b-betonad startelva föredras alla tecken så tidigt som möjligt.

 

8. Flamengo – Vélez Sarsfield 1

Match om gruppsegern i Grupp 7 där jag anar att Flamengo stämmer i bäcken. Brassarna säkrar förstaplatsen vid händelse av en poäng mot Vélez Sarsfield, men jag tror Gabigol och company är intresserade av att knipa alla tre. Hemma i Rio de Janeiro är de rödsvarta ruskigt starka och Vélez ska inte ha alltför mycket att säga till om på Maracana. Argentinarna förlorade det vändande mötet med 2-3 och då det ska till något alldeles extra för att rubba på ett lag av Flamengos kaliber ser jag detta rinna iväg snarare än att det blir jämnt. Ettan spikas.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Molde – Vålerengen 1×2
2. Venezia – Cittadella 1
3. Toulouse – Nantes x2
4. Thun – Sion 12
5. Turkiet – Azerbajdzjan 1×2
6. Lidköping – Jitex 1
7. Defensa – Inde. del Valle 1×2
8. Flamengo – Vélez Sarsfield 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Till Topptipset

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 27 maj, 2021