TOPPTIPSET 31/5

System: 108 rader

SPELSTOPP: 17:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Nederl. U21 – Frank. U21 X2
2. Spa. U21 – Kroat. U21 1X2
3. Dan. U21 – Tysk. U21 2
4. Port. U21 – Italien U21 1
5. Västerås – Brage 1X2
6. Qviding – Utsikten 1X2
7. KFUM Oslo – Ull/Kisa 1
8. Turkiet – Guniea 1X
Till Topptipset

Kavla upp ärmarna och putsa analys-glasögonen noggrant för denna måndag väntar en utmaning av modell tuffare. Fyra slutspelsmatcher från det utdragna U21-EM:et ackompanjeras av duster från Superettan, södra Ettan, norska andraligan och slutligen en vänskapsmatch mellan Turkiet och Guinea. Det är ruggigt fint spelvärde på bongen vilket bäddar för hög utdelning – här är analysen som förhoppningsvis leder till åtta gröna bockar!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 17:59

💰 Spiken! – Portugal U21

Portugal är en av de tydligaste favoriterna till att vinna guld i U21-EM. Med stjärnor som Trincao och Dalot i truppen fixar portugiserna av allt att döma en semifinalplats trots att ett skickligt Italien står på andra sidan. Ettan singlas.

💣 Skrällen! – Kroatien U21

Spanien övertygade varken mot Italien eller Tjeckien i gruppspelet och De la Fuentes manskap kan få bekymmer mot det starka kollektivet Kroatien, som har bevisat att de håller jämna steg med de bästa U21-nationerna. X2 åker in tidigt.

1. Nederländerna U21 – Frankrike U21 2

Vi inleder kalaset med slutspelet i U21-EM som spelas i Slovenien och Ungern. Gruppspelet avhandlades redan i våras och nu är det alltså dags för ett gäng rafflande kvartsfinaler. Först ut är en klinch mellan två giganter när Nederländerna och Frankrike nu ska göra upp. Les Bleus drar på sig favoritskapet och när den eventuella startelvan synas i sömmarna är det inte särskilt svårt att förstå varför. Vad sägs om lirare som Ikoné, Guendouzi och Dagba, för att bara nämna några. Holländarna å andra sidan tog sig med nöd och näppe vidare från sin grupp, där de inte övertygade nämnvärt. X2 är att betrakta som en helgardering.

2. Spanien U21 – Kroatien U21 2

Spanien och Kroatien möts i Maribor och “gästerna” ser ut att bli på tok för blygsamt betrodda på kupongen. Visst, Spanien är som alltid skickliga i dessa turneringar, men att Luis De la Fuentes matadorer ska målas upp över 65 procent är svårt att tugga i sig. I kroaternas spelartrupp finns gott om spets, bland annat i form av Dynamo Moskvas mittfältsmotor Nicola Moro och Lille-försvararen Domagoj Bradaric. De rutiga höll jämna steg med ett stjärnspäckat England i gruppspelet och kommer troligen att göra livet surt för självsäkra spanjorer denna kväll. Med tanke på supervärdet i öst åker X2 in så tidigt det bara går.

3. Danmark U21 – Tyskland U21 2

Danmark tog sig vidare från en tuff grupp där de slog giganter som Ryssland och Frankrike. Våra kära grannar i sydväst har utan tvekan kommit sig upp i fotbollsvärlden, både på U21- och seniornivå. Mycket talar dock för att de rödvitas resa tar slut här när ett stjärnspäckat Tyskland står på andra sidan. I Die Mannschafts U21-upplaga finns inte minst Salzburg-stjärnan Mergim Berisha, samt att även Wolfsburg-mittfältaren Bote Baku är en nyckelspelare. Även om danskarna inte ska underskattas så är det svårt att se hur denna tillställning ska sluta med något annat än en klar seger för tyskarna, som spås kunna gå hela vägen till final i detta mästerskap. Spiktvåa.

4. Portugal U21 – Italien U21 1

Portugal kliver rättvist ut som favoriter mot Italien. Det handlar om två giganter i U21-sammanhang och räkna med att vi kommer att bjudas på välspelad fotboll när de båda nu jagar en semifinalplats. Portugiserna gick rent genom gruppspelet med full pott och 6-0 i målskillnad. Den bedriften vittnar försås om kvalitén som finns i spelartruppen, som innehåller namn som Trincao (Barcelona) och Dalot (AC Milan). Italienarna är, som vanligt i dessa mästerskap, inga duvungar, men i denna batalj räcker inte ens de havsblå till. Guldfavoriterna står pall för trycket och till cirka 40-45 procent lämnas ettan allena.

5. Västerås – Brage 2

Dags för svensk fotboll och vi inleder i Superettan där toppkandidaten Västerås tar emot tabelljumbon Brage på Iver Arena. De tillresta masarnas form går förvisso inte att jämföra med värdarnas. Ynka fem poäng inspelade på de sju inledande omgångarna är allt annat än imponerande, men det ska dock sägas att Niklas Söderberg (segerskytt senast) och company kommer från en förlösande seger borta mot Öster. Kan det ha varit vändpunkten på säsongen för de grönrandiga gästerna? Det är tydligt att tipparna stirrar sig blinda på tabelläge och form när ettan skickas upp till skyarna. Denna fight blir betydligt jämnare än vad streckprocenten antyder och heltäckningsmattan rullas således ut illa kvickt. Jobba in bortaskrällen!

6. Qviding – Utsikten 2

Innan vi lämnar svensk mark tittar vi till södra Division 1 där Qviding och Utsikten brakar samman. De förstnämnda är obesegrade sedan förlusten i premiären och FIF:arna har nu bärgat 15 poäng av 21 möjliga i de sju senaste omgångarna. Stor del av framgången kan tillskrivas lagets målspruta Daniel Tidstrand som nätat i två av de tre senaste fajterna. Tillresta “Kiken” har inte gjort bort sig hittills de heller, och kan utan tvekan matcha värdarna i kapacitet. Gästernas bäste spelare Lucas Hedlund har varit dominant på slutet. Denna dust är ett rafflande Göteborgsderby vilket innebär att inte bara är viktiga poäng som står på spel, utan även stor prestige. I just derbyn kan som bekant allting hända. Med läckert värde till höger inleds målandet där, men att helgardera känns helt klart bäst.

7. KFUM Oslo – Ull/Kisa 1

Kvällens enda fight i den norska andradivisionen, OBOS-ligaen, spelas mellan KFUM Oslo och Ull/Kisa. Gästerna från Jessheim har två raka förluster i ryggen och har inte imponerat på resande tass, där Sindre Tjelmelands mannar ännu inte vunnit sedan ligan drog igång. Tuff utmaning väntar nu i huvudstaden på KFUM Arena, där det dessutom blivit förlust vid de två senaste besöken. Värdarna, med gambianske stjärnan Zanyang i spetsen, besitter tveklöst ett högre fotbollskunnande och drar rättvist på sig favoritkostymen på förhand. Ettan singlas därmed till cirka 60 procent.

8. Turkiet – Guinea X

Turkiet fortsätter sitt genrep inför det stundande Europamästerskapet. Senol Gunes manskap kliver naturligtvis ut som klara favoriter i hemlandet, men när nyss nämnde förbundskapten nu ska vaska fram sin slutgiltiga trupp till kommande uppdrag så kan vi nog räkna med att det roteras friskt i startelvan. Spelare som Yilmaz, Soyuncu och Demiral spelar knappast 90 minuter denna afton och vänskapsmatch är som bekant alltid vänskapsmatch. Svenska folket håller inte Guinea särskilt högt här, men vi ska komma ihåg att västafrikanerna till exempel slog skickliga Kamerun i Afrikanska mästerskapen i våras. I jakten på hög utdelning låter jag det lågt betrodda krysset sällskapa bredvid ettan.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Nederl. U21 – Frank. U21 x2
2. Spa. U21 – Kroat. U21 1×2
3. Dan. U21 – Tysk. U21 2
4. Port. U21 – Italien U21 1
5. Västerås – Brage 1×2
6. Qviding – Utsikten 1×2
7. KFUM Oslo – Ull/Kisa 1
8. Turkiet – Guinea 1x

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Till Topptipset

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 30 maj, 2021