TOPPTIPSET 1/6

System: 108 rader

SPELSTOPP: 17:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Polen – Ryssland 12
2. Kroatien – Armenien 1
3. Slovakien – Bulgarien 1X2
4. Nordmak. – Slovenien 1
5. Litauen – Estland 1
6. Sundsvall – Jönköping 1X2
7. Vila Nova – Bahia 1
8. Sollentuna – Ham. Talang 1X2

Spännande Topptips som innehåller mycket av det mesta. Fyra vänskapslandskamper inleder kupongen och därefter tar en match från Baltiska Cupen vid. I mål går vi med fotboll från Superettan, Copa do Brasil och Ettan Norra. Åtta rätt är som brukligt målet, ni hänger väl med?

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 17:59

💰 Spiken! – Litauen

Baltiska Cupen ska dra igång och för Estland handlar det om att försöka undvika jumboplatsen. Både Lettland och Litauen är dock ett snäpp bättre och här ska de sistnämnda hållas högst. Ettan är en mycket fin spik.

💣 Skrällen! – Jönköpings Södra

J-Södra tog en viktig och moraliskt stärkande seger mot Landskrona. Omondi och Book avgjorde den matchen och det är en duo som också kan såra Sundsvall. Högersidan är av yppersta vikt på kupongen.

1. Polen – Ryssland 1

Den första och också sista vänskapslandskampen där båda länderna genrepar inför EM hittas i Wroclaw. Paulo Sousa har inlett sitt äventyr som polsk förbundskapten med ett ganska svagt VM-kval och farhågorna är många bland befolkningen inför sommarens mästerskap. Spelartruppen är med det sagt högoktanig och i lirare som Lewandowski, Milik och Zielinski finns oerhörd spets för Sousa att laborera med. Samma visa gäller för Stanislav Cherchesov som basar över det ryska landslaget. Dzyuba, Golovin och Miranchuk är stjärnnamn i offensiven och då båda lagen är på jakt efter en insats att bygga vidare på är gubben (etta-tvåa) ett tämligen lämpligt val.

2. Kroatien – Armenien 1

Armenien har ryckt upp sig rejält på senare år och faktum är att Caparrós mannar vann samtliga tre matcher i det nyss inledda VM-kvalet. Här saknas dock Mkhitaryan och utan den absoluta nyckelspelaren blir det inte lätt att rå på Kroatien. VM-finalisterna från 2018 letar febrilt efter Mario Mandzukic ersättare, men även om en riktig skyttekung saknas på topp ska kroaterna ändå inte ha några större problem med att städa av Armenien. Klar etta precis som streck och odds antyder.

3. Slovakien – Bulgarien X

Slovakien spås inte göra några större avtryck i EM. Truppen är sämre än på länge och framför allt undrar det slovakiska folket hur det är ställt med härföraren Marek Hamsík. Lagkaptenen har inte haft någon lyckad period i IFK Göteborg och har inte Hamsík en bra dag har inte heller Slovakien detsamma. Bulgarien är inte mycket för världen just nu, men mot ett Slovakien med mängder av frågetecken ska bulgarerna ändå kunna stå upp bra. Ettan övervärderas och då är jag snabb med att måla hela vägen.

4. Nordmakedonien – Slovenien 1

Nordmakedonien har på kort tid börjat göra sig ett namn i fotbollseuropa. Den säkrade biljetten i sommarens EM var ett styrkebesked och det var onekligen även segern borta mot Tyskland i VM-kvalet. Elmas, Pandev, Bardhi och Alioski är alla lirare med hög höjd och kvartetten är alla kapabla att skjuta Slovenien i sank. Gästerna är ett utpräglat hemmalag i grunden och då slovenerna inte söker några särskilda svar i Skopje är den sunt streckade ettan ett tecken som gott kan lämnas allena. Åtminstone upp till 45 procent.

5. Litauen – Estland 1

Det är lätt att luras av att drabbningen mellan Litauen och Estland också är en vänskapslandskamp, men så är inte fallet. Tillsammans med Lettland ska nationerna ta sig an Baltiska Cupen och i Tallinn lutar vi klart åt vänster. Estland har inte vunnit en enda landskamp i något sammanhang sedan 2019 då Gibraltar besegrades med 1-0. Litauen är inte heller bortskämda med vinster, men i grunden håller värdarna högre nivå än Mange Pehrssons gamla landslag. Det syns än så länge inte på strecken och ettan är därför en mumsig värdespik hela vägen upp till 50 prollar.

6. GIF Sundsvall – Jönköpings Södra X

Vi lämnar landslagen därhän och sätter istället kurs mot Sverige och NP3 Arena. 500 åskådare väntas i Medelpad vilket borgar för en svängig tillställning mellan två offensivt lagda lag. GIF Sundsvall har efter en motig inledning hittat rätt mot slutet och anfallstrion bestående av Hallenius, Engblom och Bengtsson är den främsta i hela Superettan. I defensiven finns dock uppenbara luckor och här går inte Giffarna så säkra som tipparna antyder. Jönköpings Södra kommer stärkta efter 3-1-segern mot Landskrona och kan mycket väl få med sig något härifrån. Alla tecken ögonaböj.

7. Vila Nova – Bahia 2

Innan vi avrundar äventyret på Sollentunavallen sticker vi emellan med en fajt från Copa do Brasil i Goiás. Vila Nova spelar till vardags sin fotboll i Brasileiro Série B, men i föregående runda av cupen slog andraligalaget ut Juventude från finrummet efter straffar. Tuffare emot nu när tabelltvåan från Série A kommer på besök, men föras till protokollet bör att Bahia får kort med vila i benen. Med bara två dagars återhämtning blir det inte lätt att prestera på topp här och således får gärna krysset sällskapa tvåan redan på mindre system.

8. Sollentuna – Hammarby Talang X

Bottenmatch från Ettan Norra där jag ställer mig ytterst tveksam till streckningen. Sollentuna är förvisso att anse som det bättre laget i grunden, men med usel form och ett läckande försvar är det inte lätt att köpa ettan till runt 60 procent. Hammarby Talang FF har fått en tuff start på säsongen men gästerna bör kunna stå upp betydligt bättre än vad svenska folket antyder. X2 är ett fräckt val på mindre system, men tillåter finanserna rekommenderas hela spannet.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Polen – Ryssland 12
2. Kroatien – Armenien 1
3. Slovakien – Bulgarien 1×2
4. Nordmak. – Slovenien 1
5. Litauen – Estland 1
6. Sundsvall – Jönköping 1×2
7. Vila Nova – Bahia x2
8. Sollentuna – Ham. Talang 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 31 maj, 2021