TOPPTIPSET 11/5

System: 108 rader

SPELSTOPP: 18:29

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Man United – Leicester 1X2
2. Southamp. – Crystal P 1
3. Öster – Sundsvall 12
4. Napoli – Udinese 1X2
5. Levante – Barcelona 2
6. Osasuna – Cádiz 1X2
7. Elche – Alavés X2
8. Basel – Lugano 1

Tisdagens Topptips-kalas drar igång i Premier League där ett roterande Manchester United kan få problem mot Champions League-jagande Leicester. Efter besöket på de brittiska öarna tittar vi till ligor som Superettan, Serie A, La Liga och slutligen schweiziska Super League. Kupongens bästa knall hittas på Diego Armando Maradona i Neapel och siktet är som vanligt inställt på full pott. Nu kastar vi loss!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 18:59

💰 Spiken! – Southampton

Southampton har dalat i Premier League men kan återfå viktige Danny Ings till denna fight mot ett Crystal Palace som har sämst xG (expected goals) i hela Premier League. Till cirka 40 procent är ettan given som spik.

💣 Skrällen! – Udinese

De svartvita lämnar Udine med hopp om att skrälla i Neapel. Udinese har inget att spela för men kan tvåla dit ett CL-jagande Napoli och Luca Gottis resenärer ställer sig knappast blyga inför det. X2 åker in först, även om alla tecken föredras.

1. Manchester United – Leicester 2

Manchester United kommer att troligen rotera i startelvan mot Leicester. Även om Solskjaer inte brukar tycka om att göra om allt för många ändringar så är det mer eller mindre redan konstaterat att stjärnan Maguire är out då rekordbacken drog på sig en skada mot Aston Villa senast. De rödklädda har en viktig fight mot Liverpool som väntar härnäst och dessutom ett fortsatt tight spelschema fram till EL-finalen mot Villarreal i slutet av maj. De tillresta “Rävarna” jagar Champions League och även om Vardy och company gett ett blekt intryck i de senaste matcherna så kommer de att kunna utmana om samtliga poäng på Old Trafford. Inled från höger där värdet finns och fortsätt så länge stålarna räcker.

2. Southampton – Crystal Palace 1

Kupongens bästa spik hittas på St. Mary’s i södra England där Southampton och Crystal Palace drabbar samman. Även om båda lagen troligen spelar i högstaligan även nästa säsong så har hemmalaget faktiskt dalat så pass mycket den senaste tiden att de nu i teorin riskerar att degraderas till The Championship. Lyckligtvis för “Helgonen” kan de få tillbaka viktige Danny Ings i spel och mot ett Crystal Palace som skapar minst antal farliga chanser i hela Premier League ska de rödvita trots allt ligga bra till för en seger i hemmaborgen. Ettan singlas till fint värde.

3. Öster – GIF Sundsvall 1

Det är ovisst på förhand när Öster och GIF Sundsvall drabbar samman i Växjö. Trots spelare som Engblom och Bengtsson i gästernas trupp har “Giffarna” presterat långt under mångas förväntningar hittills. Blott en seger har det blivit så här långt för västernorrlänningarna som kommer att få bekymmer på Visma Arena. Öster åkte förvisso på en blytung vändning mot GAIS senast, men håller hög nivå i grunden och ligger tveklöst bäst till inför detta möte på hemmaplan. Den än så länge spelvärda ettan agerar utgångstecken och den lågt betrodda tvåan sällskapar sedan hellre än det hårt streckade krysset. Etta, tvåa.

4. Napoli – Udinese 2

Napoli befinner sig tight till i toppstriden i Serie A, men Gattusos krigare har alltjämt sitt namn på en av de åtråvärda Champions League-platserna. Med tre omgångar kvar behövs troligen poäng i samtliga för att positionen ska kunna försvaras, men dessvärre för Gli Azzurri stör skador. Koulibaly, Maksimovic och Mertens är bara några av de spelare som ser ut att missa mötet med Udinese och värdarna får därmed se upp mot svårslagna gäster. De tillresta från Udine är inga duvungar och har tagit poäng mot de flesta topplagen denna säsong. Milan och Inter är bara några av klubbarna som fått känna på Zebrornas skicklighet. Här åker alla tecken in illa kvickt och bortaskrällen jobbas in!

5. Levante – Barcelona 2

Barcelona lyckades inte besegra Atlético Madrid i helgens ligaspel och katalanerna kan således inte längre förlita sig på sina egna resultat när det kommer till kampen om La Liga-titeln. Inte nog med att Leo Messi och company troligen behöver vinna i återstående matcher – nyss nämnda Atléti behöver dessutom förlora i någon utav sina, samt att även Real Madrid finns med i ekvationen. Nåväl, ett blekt Levante ska hur som helst inte ha något att sätta emot mot ett stjärnspäckat Barca. Hemmahörande Granotes har förlorat i fyra av sina fem senaste matcher och är numret mindre i denna fight. Hämta släggan och banka ned tvåan trots hög procent!

6. Osasuna – Cádiz 1

Osasuna kliver in som klara favoriter hemma på Estadio El Sadar i Pamplona när ett gäng sargade nykomlingar kommer på besök. Cádiz har stått för en fin säsong i det spanska finrummet, där de kommer att spela även nästa säsong. Avslutningen på säsongen riskerar dock att bli svag då de blågula dras med enorma skadebekymmer för tillfället. Saknas gör lirare som Cala, Fali och Sánchez, bland andra. Värdarna kan utmana samtliga lag i ligan när spelet klaffar och även om även de är klara för en placering i ingenmansland så uppenbarar sig möjligheten att samla på sig några sköna segrar innan säsongen ska summeras. Serbiske mittfältaren Darko Brasanac är en tänkbar matchvinnare för Los Rojillos. 1X.

7. Elche – Alavés X

Det är allvar minst sagt när Elche och Alavés, som båda tillhör botten av La Liga, drabbar samman på Manuel Martínez Valero i Alicante denna afton. De tillresta baskerna befinner sig för närvarande på säker mark i La Liga, men en förlust denna kväll för de blåklädda från Álava skulle innebära att nedflyttningsplatserna kryper allt närmare. Faktum är att det endast skiljer två poäng mellan de två kombattanterna i skrivande stund. Elche har åkt på pumpen i två raka fajter, förvisso mot topplagen Real Sociedad och Atlético Madrid, men känslan på förhand är att Imanol Alguacils hemmahörande manskap får svårt att brotta omkull ett bortalag som är skickligare på samtliga positioner. X2 torde räcka till grön bock.

8. Basel – Lugano 1

Målgång sker i alplandet Schweiz där ett formsvagt Lugano gästar St. Jakob-Park, där svenskbekanta Basel huserar till vardags. Gästerna från Ticino har förvisso ännu chansen att nå topp 3 (som innebär Europa League-plats), men kan få svårt att stå upp mot skickligare hemmalag som innehar andraplatsen i Super League för tillfället. De svartvitklädda resenärerna har inte vunnit på denna arena sedan 2018 och en svajig backlinje kan tvingas utstå en del huvudvärk när värdarnas brasilianske skyttekung Arthur sätter fart. Till cirka 55-60 procent måste ettan singlas.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Man United – Leicester 1×2
2. Southamp. – Crystal P 1
3. Öster – Sundsvall 12
4. Napoli – Udinese 1×2
5. Levante – Barcelona 2
6. Osasuna – Cádiz 1×2
7. Elche – Alavés x2
8. Basel – Lugano 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 11 maj, 2021