TOPPTIPSET 4/5

System: 108 rader

SPELSTOPP: 18:29

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Man City – PSG 1
2. GAIS – Öster X2
3. Luton – Rotherham 2
4. Charlton – Lincoln 1X2
5. Shrewsbury – Ipswich 1X
6. Blackpool – Doncaster 1X2
7. H.Kiel – Sandhausen 1X2
8. Le Havre – Toulouse 2

Tisdagens Topptips tar oss på en resa genom Europa där den största höjdpunkten utan tvekan är den andra CL-semifinalen mellan Manchester City och PSG. Utöver kontinentens ädlaste turnering bjuds vi även på boll från Superettan, The Championship, League One Zweite Bundesliga och Ligue 2. Häng med!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 18:59

💰 Spiken! – Toulouse

Jimmy Durmaz gamla klubb jagar avancemang till Ligue 1 och är på god väg att lösa uppgiften. De lila vann senast Le Havre stod på andra sidan och upprepar bedriften igen när viktiga poäng står på spel. Solid tvåa.

💣 Skrällen! – Doncaster

The Dons är skickliga i bortaspelet och har alltid en trumf på hand i form av Manchester City-skolade esset Richards längst fram. Ett The Championship-jagande Blackpool kan mycket väl stöta på patrull hemma på Bloomfield Road. Alla tecken.

1. Manchester City – PSG 1

Manchester City gav sig själva en fördel inför returen när de 2-1-besegrade PSG på Parc des Princes förra veckan. Pep Guardiolas manskap övertygade dock inte ska sägas och räddades främst av individuella misstag hos de mörkblå fransmännen – som till exempel keepern Keylor Navas felbedömning vid kvitteringsmålet samt att Gueyes röda kort i slutet (avstängd här således). Neymar och company mäktar knappast med att vända på steken och tvingas dessutom blotta sig defensivt då de är tvingade att gå framåt på Etihad. Detta utnyttjar såklart The Citizens. Spiketta!

2. GAIS – Öster X

Öster lämnar Småland och beger sig till västkusten där GAIS väntar på Gamla Ullevi. Faktum är att resenärerna från Växjö trivs fint när det kommer till matcher på resande mot de grönsvarta, då ÖIF aldrig förlorat en bortamatch i tävlingssammanhang mot den Allmänna Idrottsklubben från Göteborg. Efter en fin start på ligaspelet för Nicholas Mortensen, James Keene och company är det inte helt otänkbart att den fina trenden håller i sig. Värdarna har förvisso inte sett pjåkiga ut i ligastarten de heller, så även om tvåan inleder kan krysset gott ackompanjera för ett lås.

3. Luton – Rotherham 2

Det är nu eller aldrig för Rotherham som i allra högsta grad riskerar att flyttas ned till League One där klubben spelade förra säsongen. Trots att The Millers blixtrat till i den engelska andraligan emellanåt har de inte lyckats utnyttja det faktum att de under våren haft flera matcher färre spelade än Derby (som parkerar ovanför på säker mark). Paul Warnes mannar hade med andra ord kontrakt-säkrandet i egna händer men åkte på fem raka förluster och sumpade därmed chansen att krypa upp på torra land. Mot ett Luton som inte har något att spela för är det endast tre pinnar som gäller för gästerna denna kväll. Svenska folket tror dock att The Hatters blir för tuffa och målar frikostigt till vänster. Med läckert värde som uppstår till höger är tvåan en rimlig chansspik i jakten på storkovan. Motivationen avgör!

4. Charlton – Lincoln 2

Dags för fotboll från League One när vi blickar mot The Valley i London där Charlton och Lincoln drabbar samman. The Addicks kommer till spel i hemmaborgen med kniven mot strupen eftersom de riskerar att missa chansen till en snabb återkomst i den engelska andradivisionen. Kaptenen Jason Pearce och hans följeslagare har två raka kryss på kontot och behöver nu går för en seger mot femmorna Lincoln. Gästerna från Lincolnshire är inga duvungar ska sägas och har mäktat med fyra poäng och lika många mål i de två senaste matcherna. Kantspringaren Scully stod för dubbla baljor mot Peterborough senast och kommer att bli livsfarlig på nytt i huvudstaden. Tvåan, som ser ut att kunna plockas till fint värde, agerar utgångstecken även om heltäckningsmattan föredras.

5. Shrewsbury – Ipswich 1

Vi bjuds här på en match som saknar större betydelse då inget av sällskapen spelar för varken ned- eller uppflyttning. Klassiska klubben Ipswich har funnits med på olika tipsformer sedan urminnes tider och målas traditionsenligt med hög streckprocent när de finns med på kupongen. Mot ett Shrewsbury som håller en hög högstanivå kan The Tractor Boys dock tvingas återvända till Suffolk med svansen mellan benen. The Shrews är starka hemma i Shropshire och ska kunna utmana om samtliga poäng denna tisdagskväll. Mittfältsstjärnan Josh Vela är en tänkbar matchvinnare för hemmalaget. Den hårt betrodda tvåan måste skippas helt – 1X.

6. Blackpool – Doncaster 2

Blackpool jagar avancemang till The Championship och spås få en svettig afton mot ett frejdigt Doncaster hemma på Bloomfield Road i Lancashire. Besökande The Dons kommer närmast från en bortaseger mot Rochdale och som vanligt spelade City-produkten Richards huvudrollen när han stod för lagets bägge mål. 20-åringen, som är ämnad för spel på högre nivå, kommer troligen att kunna såra hemmalagets backlinje rejält. Pool behöver en seger för att inte riskera att halka ned från sin Playoff-plats men går som sagt inte säkra. Alla tecken.

7. Holstein Kiel – Sandhausen X

Holstein Kiel, som ligger fyra i Zweite Bundesliga, kan segla om HSV på tredjeplatsen samt till och med utmana om seriesegern då de har tre matcher färre spelade än hela topptrion ovanför. Tuff utmaning väntar dock när ett formstarkt Sandhausen gästar Holstein Stadion i Kiel. Tre segrar i de fyra senaste fajterna har det blivit för de tillresta “Zebrorna” som bland annat slagit gäng som tidigare nämnda HSV och John Guidettis gamla klubb Hannover i dessa. Gästerna ska absolut inte underskattas, även om värdarna är ett bättre lag på pappret ska sägas. Med allt värde till höger åker X2 in så tidigt det går.

8. Le Havre – Toulouse 2

Toulouse sitter i en bra sits då de har en match mindre spelad än Clermont som för tillfället parkerar på den ack så viktiga andraplatsen, som innebär direktuppflyttning till Ligue 1. Vid en seger mot ett Le Havre som inte har något att spela för skulle de lilaklädda gästerna minsta försprånget till nyss nämnda position till endast en poäng och vi kan således bjudas på spänning i toppstriden inför de avslutande omgångarna. Bortalaget har förvisso två raka torsk i ryggen, men målfarlige ivorianen Bayo kan få lekstuga mot defensivt svaga krokodiler på hemmasidan. Tvåan måste singlas till cirka 50-55 procent!

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Man City – PSG 1
2. GAIS – Öster x2
3. Luton – Rotherham 2
4. Charlton – Lincoln 1×2
5. Shrewsbury – Ipswich 1x
6. Blackpool – Doncaster 1×2
7. H.Kiel – Sandhausen 1×2
8. Le Havre – Toulouse 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 16 oktober, 2023