TOPPTIPSET 17/6

System: 108 rader

SPELSTOPP: 17:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Danmark – Belgien X2
2. Nederl. – Österrike 1X2
3. Colombia – Venezuela 1X2
4. Brasilien – Peru 1
5. Sverige – Slovakien 1X2
6. Kroatien – Tjeckien X2
7. England – Skottland 1
8. Argentina – Uruguay 1

EM och Copa América utgör torsdagens Topptips vars målgång sker i Brasília under natten mot lördagen, svensk tid. Danmark – Belgien, Sverige – Slovakien och inte minst England – Skottland är tre godbitar från Europa medan Argentina – Uruguay får anses vara Sydamerikas hetaste bidrag på kupongen. Analysen är redo, häng med!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 17:59

💰 Spiken! – England

Även om det handlar om ett brittiskt derby ska inte ett stjärnspäckat engelskt landslag ha några bekymmer med att montera ner kiltbärarna från Skottland. Klasskillnad råder på Wembley – etta!

💣 Skrällen! – Venezuela

Venezuela har trubbel med Corona i truppen, men med tanke på hur Colombia sett ut ska de kunna hävda sig i Cuaibá. Krysset och tvåan måste med till låg procent!

1. Danmark – Belgien 2

Återstår att se om Danmark kan repa mod efter den hemska incidenten med Christian Eriksen på Parken i premiären. Sett till matchen rånade Finland danskarna på tre pinnar i Köpenhamn, de röde och hvide är därmed i stort poängbehov när de ställs mot gruppfavoriten Belgien. De röda djävlarna körde över Ryssland i premiären och med Kevin De Bruyne tillbaka i full träning tar Man City-mittfältaren sannolikt plats i startelvan på Parken. Belgarna har blott torskat en bortamatch sista nio i samtliga tävlingar, mot England i Nations League. X2 torde räcka hela vägen.

2. Nederländerna – Österrike 1

Efter 60 fantastiska minuter i Amsterdam föll Nederländerna tillbaka i gamla synder och var på god väg att tappa poäng när PSV:s Denzel Dumfries agerade räddande ängel genom att nicka in segerbollen fem minuter före slutet mot Ukraina. Wijnaldum, de Jong och Depay bjöd stundtals på fotbollsgodis, men försvarsspelet oroar och Stekelenburg inger knappast någon trygghet längst bak i buren. Med spelare som Alaba och Sabitzer kan Österrike definitivt såra Oranje. Favoritettan ska garderas med start från höger, gärna hela vägen.

3. Colombia – Venezuela 1

På andra sidan Atlanten är Copa América i sin linda och ska Colombia ha någon chans på en pallplats vill det till att de så kallade Kaffeodlarna lyfter sig rejält jämfört med hur det såg ut i premiären. Cardona gjorde visserligen matchens enda mål efter en läcker frisparksvariant, men sett över 90 minuter var Ecuador det bättre laget. Venezuela drabbades hårt av Corona innan den första fighten mot Brasilien. Fler än ett dussin spelare och ledare testades positivt för viruset, återstår att se om någon hinner återhämta sig till denna drabbning. Ettan är självfallet trolig i Cuiabá, men vill man åt de större pengarna är det inte dumt att gardera och jobba skräll.

4. Brasilien – Peru 1

Brasilien hade som väntat inga problem med att skopa hem samtliga poäng mot ett stukat Venezuela. Neymar målade från straffpunkten och spelade även fram till Gabriel “Gabigol” Barbosas 3-0-balja i slutskedet. Matchen i Brasília slutade just 3-0, siffror som var i underkant. Peru står på endast fyra inspelade poäng efter sex omgångar i det sydamerikanska VM-kvalet. Los Incas föll med 2-4 mot brassarna hemma i Lima och det skulle inte förvåna om det rinner iväg till större siffror på brasilianska jaktmarker. Given spiketta.

5. Sverige – Slovakien X

Utöver Alexander Isaks två individuella prestationer fick Sverige slå ifrån sig under 90 minuter i Sevilla. Robin Olesen svarade för 3-4 kvalificerade räddningar och var matchens frontfigur när Sverige löste en pinne (0-0). Slovakien stod för en rejäl knall då de besegrade Polen med 2-1 i måndags. Stor och oväntad hjälte för hockeynationen blev backbjässen Skriniar som skickade in segermålet framspelad av Sverigevännen Marek Hamsik. Hamsik och company får finna sig i att vara underhuggare i St. Petersburg, men då ettan troligen kommer streckas på rätt hårt  är det bud på att rulla ut heltäckningsmattan omgående.

6. Kroatien – Tjeckien 2

Tjeckien var involverade i en underhållande match på Hampden Park som de lyckades vinna med 2-0 efter dubbla kassar av anfallsesset Patrik Schick. Leverkusen-spelaren behöver det kroatiska försvaret sannerligen se upp med, framförallt i luftrummet där den 187 centimeter långe anfallaren ständigt hotar. Kroaterna har inte stått att känna igen sista året och hade inte en suck mot England i premiären även om britterna endast vann med 1-0. Silvermedaljörerna från VM 2018 får trots det ett stort förtroende av både oddssättarna och Topp-tipparna, då är det läge att vända på klacken i Glasgow. X2 testas till spännande procent.

7. England – Skottland 1

Kupongens hetaste drabbning spelas på Wembley i London som bjuder in till ett brittisk derby mellan England och Skottland. De tillresta kiltbärarna fick som sagt på läppen i den så viktiga öppningsmatchen mot Tjeckien och måste troligtvis få med sig poäng från den engelska huvudstaden. Det kommer knappast bli enkelt då The Three Lions ställer ett klasser bättre lag på planen som dessutom såg riktigt fina ut i premiären. Southgate har mängder med världsstjärnor att välja och vraka bland och även fast ettan streckas i högsta laget är det bara att plocka fram spikpistolen. Bank!

8. Argentina – Uruguay 1

Uruguay äntrar Copa América med tveksam form efter att nyligen ha spelat 0-0 mot både Paraguay och Venezuela i det sydamerikanska VM-kvalet. I november 2020 nollades dessutom Godín, Cavani och company av Brasilien i Montevideo – trippla matcher i följd utan nätkänning är såklart oroväckande inför mötet med Argentina. Ett Argentina som radade upp kvalitativa chanser mot Chile, men ändå bara fick med sig ett oavgjort resultat (1-1). Retroaktiv utdelning under natten mot lördagen månne? Upp till 45 procent är ettan en intressant värdespik att ta i beaktning.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Danmark – Belgien x2
2. Nederl. – Österrike 1×2
3. Colombia – Venezuela 1×2
4. Brasilien – Peru 1
5. Sverige – Slovakien 1×2
6. Kroatien – Tjeckien x2
7. England – Skottland 1
8. Argentina – Uruguay 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 16 juni, 2021