TOPPTIPSET 21/5

System: 108 rader

SPELSTOPP: 18:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Levante – Cádiz 1
2. Blackpool – Oxford 12
3. Toulouse – Grenoble 1X2
4. IFK Malmö – Lund 1
5. Dundalk – Shamrock 2
6. Sligo R – Longford 1X2
7. Finn Harps – Drogheda 1X
8. Morton – Airdrie 1X2

Arbetsveckans slut firas bäst med ett utmanande Topptips! I gott och blandat-påsen hittas allt från ett rafflande Skånederby i Ettan till toppmöte på Irland, där sida väljs och kupongens bästa spik bankas in. Även två playoff-dueller i engelska League One respektive skotska Championship står på menyn. Mot åtta gröna bockar!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 18:59

💰 Spiken! – Shamrock Rovers

Även om Dundalk inte är någon strykpåse i Premier Division så håller de regerande mästarna Shamrock Rovers högre klass än alla andra lag i ligan. Det doftar bortaseger långa vägar och tänkbar matchvinnare för gästerna är stjärnan Rory Gaffney. Tvåa.

💣 Skrällen! – Longford

Longford har vunnit på Showgrounds förut och även om gästernas form är långt ifrån bra så går det inte att se förbi det värde som uppstår ute till höger. Hemmahörande Sligo Rovers går inte helt säkra i hemmaborgen denna afton. Alla tecken.

1. Levante – Cádiz 1

Levante äntrar hemmaborgen Estadi Ciutat de València som klara favoriter när ett skadedrabbat Cádiz kommer på besök. De gästande andalusierna har, precis som värdarna, inget att spela för och kommer knappast att förta sig i onödan i denna fight. Båda sällskapen kommer att tillhöra ingenmansland när denna omgång, som är den sista i La Liga denna säsong, är avslutad. Utan både Akapo och Álex får de gulklädda svårt att hänga med i Valencia mot ett på pappret skickligare Granotes. Den givna spikettan inleder således jakten på full pott.

2. Blackpool – Oxford United 2

Blackpool ska tacka sin lyckliga stjärna att de tillåtits låna in Ellis Simms från Everton denna säsong. Det unga mittfältsesset frälste The Seasiders borta på Kassam Stadium med sina två mål senast och 20-åringen och hans kamrater kan nu mest troligt säkra sin plats i finalen på Wembley, där de i så fall kommer att få spela för en plats i The Championship. Allt de behöver göra för att lyckas med bedriften är att inte förlora med allt för stora siffror hemma på Bloomfield Road i returen. De tillresta “Oxarna” gav ett blekt intryck senast och gissningen är att Karl Robinsons mannar tillåts gå på semester när slutsignalen går. Att denna fight slutar utan vinnare är föga troligt då gästerna är tvingade att gå framåt, och därför är det i första hand tvåan som ackompanjerar utgångsettan. Etta, tvåa!

3. Toulouse – Grenoble 2

Toulouse agerar favoriter hemma på Stadium Municipal när fyrorna från Ligue 2, Grenoble, kommer på besök. Det handlar om semifinal i kvalet upp till den franska högstaligan där det nu ska avgöras vilket lag som får göra Troyes och Clermont sällskap i finrummet. Det brukar bli jämnt när dessa två kombattanterna drabbar samman och denna batalj blir troligen inte något undantag. Värdarna saknar kameruanske anfallaren Steve Regis Mvoue som såg rött mot Dunkerque senast och är således försvagade. Inled streckandet i öst där värdet finns och måla sedan så länge stålarna räcker, helst hela vägen.

4. IFK Malmö – Lunds BK 1

Kupongens enda svenska bidrag är ett högintressant Skånederby som spelas i södra Ettan. Det kan nog vara så att svenska folket stirrar sig blinda på förra helgens omgång, där Lunds BK fullkomligen pulveriserade Vänersborg och hemmalaget IFK Malmö i sin tur förlorade mot Tvååkers, när vänsterflanken tilldelas blygsamt förtroende. Men faktum är att de blågula värdarna håller högre klass än gästerna och kommer högst sannolikt att hålla i taktpinnen hemma på Malmö Stadion denna fredag. Har topptrion Andersson-Rindmo-Strandberg en bra dag på jobbet är det endast en tidsfråga hur länge gästernas försvar orkar stå emot. Till cirka 45-50 procent är ettan en läcker spik som jag haffar utan att blinka.

5. Dundalk – Shamrock Rovers 2

Toppmöte vankas på Irland där treorna från förra upplagan av Premier Division, Dundalk, välkomnar Dublin-gänget Shamrock Rovers till Oriel Park. De sistnämnda befinner sig på en egen nivå i den inhemska serien som de just nu toppar överlägset. Stärkta av europaspel mot giganter som till exempel AC Milan förra säsongen ser de grönklädda mer eller mindre ostoppbara ut. Lagets stora stjärna heter Rory Gaffney och den 31-årige strikern har också levererat enligt förväntningarna då det blivit tre mål i de fyra senaste matcherna. Gästerna från huvudstaden kommer att föra denna tillställning och håller sig tvåan kvar under 55 procent är den given som singel.

6. Sligo Rovers – Longford 2

Kupongens bästa drag hittas i match 6 där Sligo Rovers välkomnar Longford till Showgrounds. Gästerna drar goda minnen ur bakfickan när de joggar in på nyss nämnda arena då lagets senaste besök här renderade i tre poäng. Även om hemmalagets form tveklöst är bättre för stunden så kan Daires tillresta manskap knappast räknas ut på förhand. I truppen finns skickliga lirare som Zambra, Grimes och Chambers och kan The Town bara realisera sin kapacitet i denna match så är det inget otänkbart scenario att vi får bevittna en bortaskräll. När X2 dessutom kan plockas till läckert värde åker dessa tecken in så tidigt som det bara går. Ettan inkluderas endast om plånboken tillåter.

7. Finn Harps – Drogheda X

Drogheda äntrar Finn Park med en magkänsla som troligen är sisådär, då gästerna från industristaden kammat noll i sina tre senaste besök på denna plats. Även om självförtroendet förvisso stärktes upp med en 7-0-seger mot Waterford senast så känns bortasegern ändå avlägsen. The Harps trivs bra hemma i Ballybofey där de fixade en pinne mot förra säsongens ligatreor Dundalk senast det begav sig. Faktum är att de blåvita var ytterst nära att lägga beslag på samtliga poäng efter mittfältaren Barry McNamees tidiga ledningsmål. Med värdet till vänster agerar 1X lösning i kupongens näst sista drabbning.

8. Greenock Morton – Airdrie 1

Vi landar slutligen i Skottland där det denna afton kommer att avgöras vilket av lagen Greenock Morton och Airdrie som spelar i Championship nästa säsong. De sistnämnda, som huserade i League One denna säsong, åkte på en blytung smäll i slutet av match 1 när “GM” satte in dolkstöten så sent som i den 94:e minuten. Det mesta talar nu för att hemmalaget lyckas rädda sin plats i andraligan. Kapten Sean Crighton och hans kompanjoner i bortalaget är dock inget strykgäng ska sägas, vilket faktumet att de ändå befinner sig i denna playoff-final vittnar om. Vi ska även komma ihåg att de Greenock-bördiga värdarna, med tanke på resultatet från senast, klarar sig vidare även vid ett oavgjort resultat. X2 kan därför gott ackompanjera ettan i jakten på hög utdelning.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Levante – Cádiz 1
2. Blackpool – Oxford 12
3. Toulouse – Grenoble 1×2
4. IFK Malmö – Lund 1
5. Dundalk – Shamrock 2
6. Sligo R – Longford 1×2
7. Finn Harps – Drogheda 1x
8. Morton – Airdrie 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Uppdaterad 21 maj, 2021