Uppdaterad 3 juni, 2021

TOPPTIPSET 3/6

System: 108 rader

SPELSTOPP: 17:59

SPELBOLAG: Svenska Spel

108 rader
1. Belgien – Grekland 1X2
2. Ukraina – Nordirland 1X
3. Turkiet – Moldavien 1
4. Bolivia – Venezuela 12
5. Spanien U21 – Port. 1X2
6. Nederl. U21 – Tysk. 1X2
7. IF Sylvia – BP 2
8. Skövde – Assyriska IK 1
Till Topptipset

Torsdagens Topptips bjuder på europeiska vänskapslandskamper, sydamerikanskt VM-kval, semifinaler från U21-EM och svenska Division 1. Ett par fina värdespikar finns att finna samtidigt som en skräll vädras när allvaret uteblir i Bryssel, häng med!

För att ha möjligheten att slåss om dagens prispott på Topptipset behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR

⏰ Spelstopp: 17:59

💰 Spiken! – Turkiet

Träningslandskamper är ofta sömniga tillställningar, men det spelar mindre roll när klasskillnaden är så stor som den är. När Turkiet möter Moldavien, som inte vunnit en match på snart två år, finns bara ett lag på banan. Etta!

💣 Skrällen! – Grekland

Grekland har skärpt till sig det senaste året och nationen har bärgat ett par fina resultat, inte minst på bortagräs. Belgarna lär spara på krutet till EM och skrällen ska inte uteslutas.

1. Belgien – Grekland 1

Torsdagen börjar i Bryssel med en av EM-turneringens favoriter. VM-trean har endast förlorat en fotbollsmatch sedan 2018, det var en tight tillställning på Wembley i höstens Nations League. Att Belgien saknar mittfältskonungen De Bruyne nu är inte nämnvärt i sammanhanget, bredden i “The Red Devils” är sagolik. När Roberto Martínez vänder ut och in på sitt belgiska bygge i vårens VM-kval blev Belarus förintade genom 8-0 på tavlan. Till och med den dubbelt vänsterfotade oduglingen Christian Benteke hittade nätet. Grekland är som bekant inte kvalificerade för EM men medelhavsmännen har ändå repat sig på senare tid. John van’t Schips blåvita skepp fixade 1-1 på spansk mark i våras och löste samma resultat när Belgien besöktes i föregående VM-kval. Rensare i högerled ska med i jakt på utdelning!

2. Ukraina – Nordirland 1

Landslagens sista serenad sjungs ur Andriy Shevchenkos strupe i Dnipro. Ukraina har lirat 1-1 i fyra raka landskamper, att lösa ett sådant kryss borta mot Frankrike i VM-kvalet är imponerande, samma visa i ett akademiskt möte med Bahrain är inte lika iögonfallande. Nordirland har gått mållösa under vårens kvalkrigande, Ian Baracloughs boys kommer närmast från en träningstriumf mot Malta på neutral matta och kommer behöva vässa klorna rejält för att stå emot Shevchenkos stridshingstar. 1X står sig.

3.  Turkiet – Moldavien 1

Turkarna har valt en lite annorlunda EM-uppladdning. Tätt matchande med stor rotation vid möten mot så svaga lag som möjligt. 2-1 mot Azerbajdzjan följdes av en mållös match mot Guinea. Näst på tur står ett möte i Tyskland mot Moldavien som är ett av kontinentens allra sämsta herrskap. Zlatan och Källströms favoritnation huserade i samma EM-kvalgrupp som Turkiet och fick då spö med 4-0 såväl hemma som borta. På sin senaste utflykt fick moldaverna 8-0 i ändalykten mot Danmark och här finns ingenting att be för. Dunderetta.

4. Bolivia – Venezuela 1

I Sydamerika råder skarpt läge på fler sätt än ett. VM-kvalet är i full gång och både Bolivia samt Venezuela har siktet inställt på femteplatsen, som ger en playoff-möjlighet till VM i Qatar. På pappret bör torsdagkvällens gäster, med goa lirare som Rondón och speedkulan Darwin Machís, vara något starkare men ingen vet bättre än den sistnämnda vad evolutionsteorier och tunn luft på planen i La Paz, 3000 meter över havet, kan ställa till med. Bolivia har fällt stora sällskap bland bergstopparna förr och när bägge lag behöver vinna är utgången oviss. Gubben (etta-tvåa) blir valet.

5. Spanien U21 – Portugal U21 X

U21-EM har, i skymundan av egentligen ingenting alls, hux flux tagit sig hela vägen fram till semifinal. Här bränner det dock till ordentligt då det vankas Iberiskt derby i vintersportmeckat Maribor. Under ledning av den förre vänsterspringaren Luis de la Fuente har spanjorerna fått bra ordning på de unga trupperna där Valencias Guillamón och Barcas Mingueza blockerar bakåt medan Sevillas Gíl letar luckor offensivt. Den sistnämnde har dock en tendens att bli lite ensam och däri ligger La Rojitas svaghet. Fenomenet att sätta försvaret i första rum hittas även i Portugal, som i sann “försvara-först-anfall-sen-anda” satte största stjärnan Rafa Leão på bänken mot Italien senast. Båda dessa lag kommer med förlängning i benen från respektive kvartsfinaler och känslan är att även detta möte kan dra ut på tiden. Alla tecken, tack.

6. Nederländerna U21 – Tyskland U21 X

Jämnt möte att vänta även i semifinal två där Nederländerna ställs mot Tyskland. De brandgula gubbarna stod för turneringens kanske största skräll i kvarten när de efter två mål av Myron Boadu slog ut förhandsfavoriten Frankrike, men någon tid att fira finns ej då nästa jätte står för dörren. Tyskarnas unga upplaga är mindre namnkunnig än tidigare men de är tuffa att få hål på och hittills har de bara släppt in två mål under ordinarie tid i turneringen. Ett av dessa var mot Nederländerna och precis som när lagen spelade 1-1 i gruppspelet är det en tajt och målsnål tillställning som väntar. Helgardera.

7. IF Sylvia – Brommapojkarna 2

Till Platinumcars Arena anländer Norrettans odiskutabelt bästa lag. Brommapojkarna är det enda obesegrade laget i serien när nio omgångar summeras. De rödsvarta stockholmarnas 24 fullträffar är bäst i klassen likväl som den defensiva noteringen fyra baljor i fel kasse. Ambivalenta IF Sylvia har torskat två raka duster på östgötskt konstgräs och kan knappast tro på annat mot firma Faraj/Cosic som på egen hand gjort fler mål än hela hemmalaget. Ljuvlig värdespiktvåa.

8. Skövde – Assyriska IK 1

Sista budet hämtas från Bert Karlssons vagga på Schlätta. På tal om ambivalens så är Skövde AIK ensamma om att ännu inte ha lirat någon oavgjord match när Division 1 Södra kliver in i tionde rundan. Det är framför allt bortaspelet som varit ett aber för Tobias Linderoths adepter, på grönt gräs har värdarna vunnit alla kamper utom en. Assyriska IK har endast vunnit en match på hela säsongen och det skedde i premiären för två månader sedan. Att smålänningarna nu saknar sin fältare Dimitrijevic ökar inte chanserna att lösa annat resultat än vid fjolårets möten med västgötarna då Skövde segrade dubbelt. Given etta.

Missa inte chansen att visa upp dina analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 8 rätt på Topptipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla och kan ge riktigt bra betalt på köpet. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!

108 rader

1. Belgien – Grekland 1×2
2. Ukraina – Nordirland 1x
3. Turkiet – Moldavien 1
4. Bolivia – Venezuela 12
5. Spanien U21 – Port. U21 1×2
6. Nederl. U21 – Tysk. U21 1×2
7. IF Sylvia – BP 2
8. Skövde – Assyriska IK 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Till Topptipset

Alla speltips på em-fotboll.se är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.