U21 EM 2017

Vartannat år så hålls U21-Europamästerskapet i fotboll där landslag med spelare under 21 år gör upp mot varandra. Jämt emot den vanliga EM-turneringen deltar här endast 12 lag, som plockats ut av totalt 54 nationer. Laget som är värdnation är alltid direktkvalificerad och övriga elva lag plockas ut via ett playoff-spel. EM-turneringen fungerar även som ett kval till det kommande OS-spelet i fotboll de år som turneringen spelas med ett efterföljande olympiskt mästerskap.

År 2017 kommer U21-EM att spelas i Polen mellan den 16-30 juni. Detta blir den 21:a turneringen i ordningen och Sverige är ett av de deltagande länderna. Under åren har vårat U21-landslag tagit hem en silvermedalj 1992, samt att man här senast vann hela turneringen 2015. Finalmotståndet var då Portugal, som man besegrade i ett mycket spännande straffdrama. Sverige har dessutom stått som värdnation till mästerskapet en gång (2009)

Totalt deltar tolv nationer i turneringen och såhär ser grupperna ut:
Grupp A: England, Polen, Slovakien, Sverige
Grupp B: Makedonien, Portugal, Serbien och Spanien
Grupp C: Tjeckien, Danmark, Tyskland och Italien
Här hittar du tabellerna för mästerskapet

Här hittar du resultaten från de spelade matcherna

Vinnarna och den bästa grupptvåan går sedan till semifinal där vinnaren i grupp A möter tvåan i grupp B/ eller vinnaren i grupp C, samt att vinnaren i grupp B möter tvåan i grupp A/C eller vinnaren i grupp C. Vinnarna i dessa matcher går efter det vidare till final.

Mästerskapet kommer att visas i Kanal 5, Eurosport och på Discovery Networks digitala plattformar.

Sveriges spelschema ser ut som följer:
16 juni 2017 kl. 18:00 Sverige – England, matchen spelas i Kielce
19 juni 2017 kl. 20:45 Polen – Sverige, matchen spelas i Lublin
22 juni 2017 kl. 20:45 Slovakien – Sverige, matchen spelas i Lublin
Här hittar du spelschemat för hela mästerskapet

Här hittar du tv-tiderna för samtliga matcher

2 personer har delat med sig av sina tankar.

  1. Till Per!
    Ja satsa på Wahlqvist… han var ta mig f.. sämst i IFK tipselit och hur f. kom hela IFK till U21, ser man på resultatet ikväll,..

  2. Byt ut hela A-truppen utom de som kommer från U-21 och spela ihop U-21 till ett riktigt bra A-landslag om några år som Belgien gjorde. Vi är ju inget vidare i nuläget i alla fall, så några fler år av kräftgång gör inget enligt min mening. Så låt talangerna få rutin & speltid så tror jag att vi kan leverera tills nästa EM.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *